Tetőcserével sikerült megóvni az Uraji Közösségi Ház állagának romlását
Város
2023. márc. 10.

Tetőcserével sikerült megóvni az Uraji Közösségi Ház állagának romlását

Sikerült lecserélni a tetőt az uraji közösségi házon. A munkálatokkal az épület állagát, esztétikai kinézetét javították. A vállalkozó rekordidő alatt, egy héten belül befejezte a munkát.

Több éves problémát sikerült megoldani az Uraji Közösségi Ház tetőcseréjével. A munkálatok megkezdése előtt a szakemberek felmérték a helyszínt, és a lehető legtartósabb, ár-érték arányban a legjobb megoldást keresték. A feladatot a Járdánházi Összefogás Start Szociális Szövetkezet nyerte el, akinek a szerződéskötést követően két hónap állt rendelkezésére, hogy a felújítást megvalósítsa. Az első cserepek múlt héten pénteken kerültek a helyükre.

„Hihetetlen gyorsasággal, egy hét alatt sikerült megakadályozni, hogy a továbbiakban is beázzon az uraji kultúrház. A mai napon már az új tető kész állapotát néztük meg a kultúrházon. Mind esztétikailag, mind szerkezetileg sokkal tökéletesebb lett. Úgy gondolom, hogy évtizedeken keresztül nem fog beázni az uraji kultúrház, így megérte a költségvetésből rászánt keret a munkát” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A régi bitumenes zsindelytető alatt OSB lapok voltak, amelyek már kiszolgálták a házat, esőzésekkor jókora beázások keletkeztek a falakon, a gerendák kezdtek korhadni. A károk tavaly már olyan gyakran és jelentős mértékben jelentkeztek, hogy lépni kellett az épület állagának védelme érdekében. Így került fel a cseréplemez, amely a teljes tetőszerkezetet beborítja 508 négyzetméteren. A kivitelező elmondása alapján nem ütközött nehézségekbe a feladat teljesítésekor, így a vártnál jóval hamarabb befejezte a munkálatokat, amelyet a viszonylag tavaszias időjárás is támogatott. A beruházás értéke nettó 4 800 000 Ft volt, amelyet az idei évi költségvetésből finanszírozott Ózd Város Önkormányzata.

„A tavalyi évben észleltük ezt a beázást, és az idei évben sikerült egy tartós megoldást találni rá, hogy ez ne forduljon elő. Ami most következik, az a belső nagyteremnek a festése. Úgy néz ki, hogy a tavaly biztosítótól kapott pénzből, és képviselői keretből meg tudjuk oldani ezt is” - mondta Csák Árpád, területi képviselő.

A területi képviselő a soron következő munkák és tervek mielőbbi megvalósítását szeretné, hogy a ház nyitására minden érdeklődőt élhető és jó állapotú közösségi tér fogadjon.