Új bútorok a fiataloknak – állítható padokkal szerelték fel az Újváros Téri Általános Iskolát
Város
2023. márc. 7.

Új bútorok a fiataloknak – állítható padokkal szerelték fel az Újváros Téri Általános Iskolát

Egyszemélyes, állítható, modern padokkal gazdagodott az Újváros Téri Általános Iskola. Az adomány még Svájcból érkezett, amit ma szállítottak át az intézménybe.

Még februárban érkezett a Kézenfogva Gondozóházba az a szállítmány, amit svájci kapcsolatok révén hoztak városunkba. A legutóbbi adományból a fiatalok is részesülhettek, hiszen iskolapadok is helyet kaptak a kamionban, amelyeket ma szállították át a legközelebbi iskolába. A diákok is kivették részüket a folyamatból, ugyanis kettesével ők maguk hordták át a padokat az intézménybe. Útközben néha megálltak, és jobban szemügyre vették az eszközöket. Egyelőre az épület aulájában foglalnak helyet a bútorok, hamarosan eldöntik, hogy melyik teremben helyezik majd el őket.

„Sokkal modernebbek, nekem tetszik. Szerintem jobb lesz benne tanulni is, mint az előző padban” - mondta Seres Evelin, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

„Nagyon sokan vagyunk ebben az iskolában, és szükség volt ezekre a padokra” - nyilatkozta Hamkó Ákos, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az egyszemélyes kialakításnak köszönhetően sokkal praktikusabbak a padok, mint a régebbiek. A városvezetés szerint fontos az idősek mellett, a fiatal generációra is figyelmet fordítani.

„A svájci adománynak köszönhetően iskolapadok is érkeztek, amit a mai napon a srácokkal és a lányokkal áthordtunk ide az Újváros Téri Általános Iskolába, úgyhogy legalább egy osztálytermet fel tudunk szerelni új padokkal. Ezeknek a magassága és a dőlésszöge is állítható, így sokkal kényelmesebb és modernebb lesz egy tanterem” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az átszállítást követően jobban szemügyre vették a padokat. Körbenézték, némelyiket át is állították. Az intézmény vezetője szerint nagyon hasznos és fontos volt ez az adomány.

„Nagyon örültünk neki, főleg hogy egyszemélyesek, állíthatóak, hiszen a gyermekek különböző magasságúak, így önállóbbak lesznek, nem nézik a padtársuk munkáját. Jobban gazdálkodhatnak a területtel, hiszen az egész pad az övék lesz. Nem véletlen, hogy ránk esett a választás, amit ezúton is nagyon köszönünk, hiszen lassan el fogjuk érni a maximális létszámot. 571 a megengedett és jelenleg már 546-an vagyunk, úgyhogy minden padra szükségünk van” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A fiatalok nagy örömmel fogadták a padokat és azt is, hogy városunk polgármesterével találkozhattak. Többen fotót is készítettek vele a délelőtt folyamán. Városunk polgármestere abban bízik, hogy minél több ilyen fejlesztés megvalósulhat a városban, és a többi iskolát is felszerelhetik majd új eszközökkel és bútorokkal.