Öt általános iskola diákjai mérettették meg magukat az Újváros Téri Általános Iskolában rendezett fedett pályás atlétika versenyen
Sport
2023. febr. 24.

Öt általános iskola diákjai mérettették meg magukat az Újváros Téri Általános Iskolában rendezett fedett pályás atlétika versenyen

Két korcsoport közel 50 diákja vett részt a fedett pályás atlétika versenyen, amit az Újváros Téri Általános Iskolában rendeztek meg. A sportos megmérettetésen öt általános iskola képviseltette magát.

Az I. korcsoportos lányoknál a 2014-ben és 2015-ben születettek állhattak rajthoz, akiknek a síkfutás mellett még szivacs kézilabda dobásban és helyből távolugrásban nyílt lehetőségük a versengésre. A II. korcsoportot a 2012-ben vagy 2013-ban született fiúk és lányok alkották, náluk négy versenyszámban folyt a küzdelem: 4 x 15 méteres ingafutásban, medicinlabda dobásban, 20 méteres síkfutásban és helyből távolugrásban.

„A testnevelő munkaközösséggel az alsósoknak az I. és II. korcsoportosoknak vállaltuk a verseny megszervezését. A legkisebbek három, a nagyobbak négy versenyszámban fognak versenyezni. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok iskola, ilyen sok gyerek eljött. Megtöltötték élettel itt a tornatermet a mai napon, és hogy meg tudtuk szervezni ezt a versenyt” - mondta Zákányi Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola testnevelő tanára.

Az atlétika versenyre öt iskola nevezte legügyesebbjeit: városunkból az Apáczai Csere János, a Bolyky Tamás, az Újváros Téri és a Vasvár Úti Általános Iskolák képviseltették magukat, a térségből pedig a putnoki Serényi László Általános Iskola csatlakozott. A különböző versenyszámokat párhuzamosan rendezték meg, így aki végzett az egyik helyszínen, mehetett a következő pályára.

„Eddig még először gyakoroltunk, ugrottunk is, és először most dobtunk már a versenyben” - nyilatkozta Alföldi Szonja, a Bolyky Tamás Általános Iskola 3.A osztályos tanulója.

A csapatokba beválogatott gyerekek egytől egyig ügyesek voltak, sokan még a tanórákon kívül is járnak sportolni. Állóképességüket pedig ezeken az alkalmakon kiválóan kamatoztathatják.

„Úsztam sokat, edzettem, meg jártam bokszra. Még mindig járok” - emelte ki Konyha Kornél, a Bolyky Tamás Általános Iskola 4.A osztályos tanulója.

Az iskolai testnevelés órákon voltak, akik kifejezetten atlétikai feladatokat végeztek, hogy megalapozzák a felkészülést.

„Hát kellett sokat futni is, meg ilyen sok ugrást kellett csinálni” - fogalmazott Fehér Jázmin, az Újváros Téri Általános Iskola 3. osztályos tanulója.

A gyerekek nemcsak saját teljesítményükért izgultak, hanem szurkoltak ellenfeleiknek, csapattársaiknak is. Hogy ki, milyen eredményt várt a mai naptól eltérő, egy azonban biztos: a jó hangulat és a maximális erőbedobás mindenkiben ott volt.

„Nem figyelek senkire, próbálom felszívni magam, és nem izgulni. Elnyomom ezt, hogy ne izguljak” - tette hozzá Veres Rajmund, a Vasvár Úti Általános Iskola 3. osztályos tanulója.

A versenyen a legjobbak nyakába érmek kerültek, amelyeket egy helyi vállalkozó ajánlott fel a dobogósoknak. Az Újváros Téri Általános Iskola Diákönkormányzata pedig egy kis édességgel kedveskedett a versenyzőknek, hogy a feladatok során elégetett kalóriák egy részét pótolják.