Készül a megálló a Lehel vezér úti rendelő mögött, a szabálytalanul parkolók azonban még mindig gondot jelentenek a területen
Város
2023. febr. 22.

Készül a megálló a Lehel vezér úti rendelő mögött, a szabálytalanul parkolók azonban még mindig gondot jelentenek a területen

A Lehel vezér úti rendelő mögött egy öt állásos parkoló készül. A tilosban megállók nagy problémát jelentenek, ezért Angyal Béla bejárást tartott az ÓVI képviselőivel.

A közterületi rekonstrukciós projekt keretében egy öt állásos parkolót alakítanak ki a Lehel vezér úton található orvosi rendelő mögött a szakemberek. Ebből az egyik mozgáskorlátozott megállóhelyként funkcionál majd. A föld és törmelék kitermelése után előkészítették a felületet, majd szegőkővel rakták körbe. Mostanra a 10 centiméter vastagságú CKT betonréteg is rákerült a mintegy 88 négyzetméteres területre.

„Ózd Város Önkormányzatának már évek óta tartó programja, hogy bővítse a városban található parkolóhelyek számát úgy a lakóterületeken, mint közintézmények előtt. Most itt, a Lehel vezér úti orvosi rendelőnél alakítottunk ki egy új parkolót, ezzel biztosítva az ide érkező betegeknek a parkolását. Bízom benne, hogy sokan igénybe fogják majd venni, de annál kevesebbeknek legyen rá szüksége” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A terület képviselője igyekszik minél több parkolót kialakítani, a környéken ugyanis nagy gondot okoznak a tilosban megálló autósok. A rendelő előtti dobd alján most is látható, ahogy szabálytalanul várakoznak a járművek. A keréknyomok könnyedén észrevehetőek a zöldterületen. A rendszeres használat miatt a füvet kikoptatták, a terület pedig saras és elcsúnyult. Angyal Béla az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségét kérte, hogy együtt valamilyen megoldást találjanak a környezet szebbé tételére és a tilosban parkolás megszüntetésére.

„Törekszünk arra, hogy a parkolási gondokat enyhítsük. Minél több parkolóhelyre van szükség. Az autók ugye Ózdon és más városokban is kinőtték magukat, tehát rengeteg autó van, viszont ezzel egy időben, hogy mi törekszünk arra, hogy egyre több parkolóhely legyen, próbáljuk megakadályozni a tilosban való parkolást és azt, hogy a zöld felületeket tönkre tegyék. Ezért is fogunk tenni a rendészet segítségével és kérünk minden autóst arra, hogy amennyiben lehetősége van, keressen magának parkolóhelyet. Ha nem közvetlenül a ház közelében, akkor egy-két utcával arrébb is, de próbálják ezt megszokni és próbáljanak arra törekedni, hogy ne tilosban, ne zöld felületen parkoljanak” - hangsúlyozta Angyal Béla, területi képviselő.

A házak kiskertje előtt is látszanak a kikoptatott nyomok. Van olyan hely, ahol a füves területet elszeparáló fémet is meghajlították, hogy be tudjanak állni a helyére. A bejárás során számos, más jellegű egyeztetésre is sor került, amely miatt felkeresték a lakók Angyal Bélát.

„Most felújítás lesz a háznál, és a gallyak már teljesen benyúlnak a házra és azokat megmetszeni, levágni vagy visszavágni kellene, hogy ne akadályozza ezt. Tulajdonképpen az állványozást is akadályozni fogják ezek a munkák” - nyilatkozta Vámosi Zoltán.

Az ÓVI képviselői minden helyszínen fényképeket készítettek, dokumentálva az előttük álló feladatokat, ugyanis hamarosan kezdetét veszik a tavaszi munkálatok, amelynek listáján ezek a problémák is helyet kapnak majd.