Különféle jelmezek, tánc és jókedv – ez jellemezte az Ózdi Szívbetegek Egyesületének farsangi mulatságát
Szabadidő
2023. febr. 16.

Különféle jelmezek, tánc és jókedv – ez jellemezte az Ózdi Szívbetegek Egyesületének farsangi mulatságát

Farsangi mulatságot tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. Többen jelmezt öltöttek és egymás után mutatták be kreációikat. Az est tombolasorsolással zárult.

Boldogan táncoltak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai az egyik helyi étteremben. Az esemény apropója egy farsangi mulatság volt, amely már hagyománynak számít a közösség életében. Az élő zene sokakat táncra perdített, többen énekelték is az ikonikus slágereket. Minden farsangi díszekkel telt meg. Az asztalokon maszkok és fejfedők hevertek.

„A hajlandóság az természetesen meg volt bennük, sőt örültem neki, hogy tulajdonképpen most január elején, amikor összegyűltünk a klubban, nagy lelkesedéssel fogadták, és úgy látszik, hogy már nagyon hiányzott a tagoknak ez a közös együttlét” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Ez alkalommal nyolcvanketten voltak. Számos meghívott vendég és a klub bátkai barátai is ellátogattak, akik minden találkozásnak nagyon örülnek. A vírushelyzet miatt sokáig nem sikerült összejönnie a két közösségnek, most azonban ismét együtt szórakozhattak.

„Hála istennek itt vagyunk és velük vagyunk, jól érezzük magunkat, örültünk egymásnak, örülünk egymásnak. Mi kell több egy nyugdíjasnak?” - fogalmazott Pásztor Magdaléna, a Remény Idősek Klubjának elnöke.

Azok, akik úgy döntöttek jelmezt öltenek, egyesével mutatták be kreációikat. Akadtak, akik összefogtak és közösen öltötték fel maskaráikat. Az egyik csapat a Z’Zi Labor egyik ikonikus számát varázsolta a közönség elé. Volt aki Szandit, de olyan is, aki egy kéményseprőt testesített meg.

„Az egyik klubtársam megkérdezte, hogy Erzsó nem volna-e kedvem beöltözni. Bevallom őszintén mondtam neki, hogy hát ha van valami tipped, akkor igen. Ő mondta, hogy van ez a szép kotrója, a többi pedig akkor adva van, a ruha, meg a sál, meg minden, tehát csak a kefén múlt, hogy kéményseprőnek sikerült beöltöznöm” - nyilatkozta Demes Gézáné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagja.

Miután mindenki bemutatta jelmezét, közösen vonultak fel. Az est vacsorával, táncos mulatsággal és tombolasorsolással zárult.