Szakaszosan, több helyszínen zajlanak a korszerűsítési munkálatok az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában
Fejlesztés
2023. febr. 14.

Szakaszosan, több helyszínen zajlanak a korszerűsítési munkálatok az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában

Kétszázötven millió forintos támogatásból korszerűsítik az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola főépületét. Az infrastrukturális fejlesztések várhatóan június 30-ig tartanak.

A 2021-es év végén az Innovációs és Technológiai Minisztérium 1 milliárd forintos támogatásban részesítette az Ózdi Szakképzési Centrumot. Ennek köszönhetően több intézményben infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre. Az összeg egy részét, vagyis 250 milliót fordítanak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola főépületének felújítására. A nagyszabású munkálatok már előző évben megkezdődtek, a tervek szerint június végéig befejezik a korszerűsítést.

„Itt körülbelül 230 nyílászáró cseréje fog megvalósulni az elkövetkezendő hetekben. Sor kerül még homlokzatszigetelésre és színezésre, valamint lábazatszigetelésre és mosdók felújítására” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja.

Az iskolában nagyon örülnek a beruházásnak. A munkálatok változást hoztak a mindennapokba, hiszen azok alkalmazkodást követelnek a pedagógusoktól, diákoktól egyaránt. A folyamatok szakaszosan, több területen zajlanak egyszerre, így bíznak abban, hogy időben átadhatják a felújított főépület.

„Jelen pillanatban az iskola D szárnyán zajlanak munkálatok, de az A szárny is lezárás alatt van, úgynevezett munkaterületnek van nyilvánítva. Segíti a helyzetünket az, hogy a 10. és a 11. évfolyamon a szakképző iskolában tanulók zöme duális képzésben vesz részt, nem tartózkodik az iskolában. A többi esetben az órarendben történő módosításokat követően áthelyezésre kerültek az oktatás helyszínei egyes tantermekből más helyiségekbe. Igyekeztünk alkalmazkodni az új helyzethez, és erre az elkövetkezendő időszakban is szükség van” - nyilatkozta dr. Alabán Péter, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola intézményvezetője.

Az intézményben már nagyon szükségszerűnek tartották a munkálatok megkezdését. Az ablakok, ajtók már nagyon rossz állapotban voltak. Az új nyílászárókkal ellátott helyiségekben már most mérhető a fejlesztés hatékonysága. A hőmérsékletet naponta kétszer is ellenőrzik és kimutatható, hogy az épületben már most kevesebb az energiaveszteség. A jövőben szeretnék felújítani a tetőszerkezet is, amelyhez a tervek már rendelkezésre állnak.