Diákigazgatót választottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban
Oktatás
2023. febr. 3.

Diákigazgatót választottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban

Diákönkormányzati Napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Az iskola kulcsát Kretyánszki Ádám kapta.

Nem a tanulásé volt a főszerep a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. A diákok a tornatermet birtokolták. Tanítási szünet volt, ám minden tanuló igyekezett részt venni a rendhagyó programon. A Diákönkormányzati Nap az iskola életében jelen volt korábban is, de a járvány miatt megszakadt a hagyomány. Az intézmény vezetése nagy örömmel fogadta, hogy a tanulók újraélesztették a régi tradíciót.

„Nagyon örültünk neki, hogy ebben az évben önként jelentkező diákok vállalták azt, hogy hozzuk vissza a régi hagyományt, és mint diákönkormányzat tagok ők szeretnének igazgató jelöltként indulni. Nagyon lelkes csapat állt mögöttük, a kampány nagyon sikeres volt. Nagyon sokféle marketing eszközzel indultak a diákok. Kampányvideót készítettek, plakátoltak, de a személyes meggyőzés is benne volt a programjukban. Kortesbeszéd is volt az iskolarádióban közvetítve. Utána hagyományos módszerrel, kalapba dobással szavaztak a tanulók. A jelöltek jelenlétében lettek megszámolva a szavazatok, abszolút csalás mentesen igyekeztünk megoldani ezt a választási procedúrát” - nyilatkozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A legtöbb szavazatot Kretyánszki Ádám kapta, ő lett az önkormányzati napra kinevezett igazgató. Ezzel a titulussal az is járt, hogy osztályának szórakoztató programját nézhették meg az iskola tanulói. Az újdonsült igazgató, aki egy napig tarthatta meg elismerő címét nagyon örült, amikor megtudta az eredményt.

„Meglepetésként ért, mert a másik kettő induló is nagyon jól harcolt és alig pár szavazaton múlt az egész. Részt vettünk mindannyian a számolásban ,és nem sokkal nyertem vagyis nyertünk, mert ez az osztály érdeme” - mondta Kretyánszki Ádám, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

A nyertes osztály sokféle lehetőséget biztosított a diákság számára a nap folyamán, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább ideális programot. Megmutathatták énektudásukat a fiatalok a pedagógusokkal karöltve, de különböző és szokatlan szituációkban is kifejezhették tehetségüket.