Nagy erőkkel készül a parkoló a 48-as út mellett
Város
2023. jan. 31.

Nagy erőkkel készül a parkoló a 48-as út mellett

Kétszer nyolc állásos parkoló készül a 48-as út mellett. A SZIKSZI-vel szemközti területet régóta erre a célra használják az autósok, így már nagy szükség volt a beruházásra.

Nagy erőkkel zajlik a munka a 48-as út mellett. A közterület rekonstrukciós projekt egy jelentős részét a város parkolóhelyeinek bővítése teszi ki. A tereprendezéssel kezdték a napot a szakemberek. Egy markolóval egyengették el a salakot, hogy rendezett legyen a felület.

„Nagyon sokan keresnek itt parkoló helyet. Ez a parkoló már régóta létezik, viszont a minősége nem volt megfelelő, így a mostani támogatásból megvalósuló parkoló ezt a hibát fogja kijavítani. Mostantól lehetősége lesz az ide érkezőknek kulturált körülmények között parkolni. Bízom benne, hogy minél többen igénybe veszik majd ezt az új lehetőséget” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A helyszínre Janiczak Dávid polgármester, dr. Csuzda Gábor területi képviselő és Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója is kilátogatott. Egyhangúan úgy vélik, hogy a forgalmas területen ideje volt ennek a beruházásnak.

„A mögöttünk látható területet már régóta parkolóként használják az ózdiak, ide az üzletbe és a SZIKSZI-be érkezők. Nyár elején sikerült salakozással kicsit rendezettebbé tennünk a területet, viszont a kormányzati támogatásnak köszönhetően egy tizenhat állásos, aszfaltozott parkoló kialakítására is lehetőségünk nyílt. Bízunk benne, hogy az ózdiak nagy örömére” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az egyik legfontosabb feladat a munkaterület kijelölése. Ez később nagy segítséget nyújt, ugyanis ennek mentén tudják szabályosan, egy vonalba helyezni a szegélyköveket. A ckt beton megérkezését követően hozzá is láttak ezek beillesztéséhez. Vízmértékkel ellenőrizték, hogy jól kerültek-e a helyükre.

„Több szempontból hasznosnak gondolom. Ugye egy multifunkcionális parkoló az, amit megkapunk tulajdonképpen. Természetesen nemcsak az intézmény, hanem a Falu térsége. Egyrészt hozzánk már középiskolás korú tanulók járnak, előfordul több esetben, hogy autóval érkeznek iskolába. Tehát a hétköznapokban ez nagyon sokat fog segíteni. Illetve ugye többször van nagy létszámú rendezvényünk. Ballagás, szalagavató vagy ugye most az iskolai bál is egy nagy létszámú rendezvény lesz, és hát nagyon sokat segít az, hogy kulturált környezetben tudnak parkolni az érkező vendégek, úgyhogy nagyon örülünk neki” - hangsúlyozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A területet egy tíz centiméter vastagságú ckt beton réteggel látják majd el. A kétszer nyolc állásos, 364 négyzetméteres parkoló emulziózása és aszfaltozása várhatóan a tavaszi hónapokban valósul meg, a területet azonban a beton megszilárdulása után az autósok már korábban is birtokba vehetik.