Aknákat újítanak
Város
2021. szept. 10.

Aknákat újítanak

Huszonöt szennyvízaknát újít fel az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. városunkban. A munkálatok szerdán kezdődtek a Gyújtói körforgalomnál.

Kék és sárga ikszekkel jelölték meg még hétfőn az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. dolgozói azokat aknafedlapokat, amelyeket a következő időszakban felújítanak. A szolgáltató szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából kiderült, hogy a rekonstrukció az üzemelés stabilitása miatt fontos.

„A közúti közlekedés biztonsága mellett, a szennyvíztisztító-aknák rendeltetésszerű használatát is elősegíti a felújítás. A hálózatmosatás és az esetleges dugulások elhárítása során könnyebb, akadálytalan hozzáférést biztosít az üzemeltető számára az aknák felújítása, ezáltal a szennyvízelvezetés üzembiztonsága is fokozódik” - áll az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatójában.

Ma délelőtt a Gyújtón kezdték meg a munkálatokat a szakemberek. A területet jól láthatóan körbetáblázták, ezt követően pedig feltörték az aszfaltot a szennyvízakna körül. A közúti forgalomnak megfelelő teherbírású alépítményt készítenek, úgynevezett szintezőgyűrűt cserélnek, erre pedig új Ózd címeres fedlapokat helyeznek.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. alvállalkozó bevonásával végzi a feladatokat. Innen a Gyújtói körforgalomtól, egészen a faluban található csomópontig 25 darab aknafedlap környékét teszik rendbe.

A munkálatok előre kidolgozott pontos terv alapján várhatóan október 31-ig tartanak. Eszerint a közeljövőben a Munkás úton, az Ív úton és a 48-as úton lehet számítani a dolgozókra. A felújítás az üzemeltető szakfelügyelete mellett zajlik. Az érintett területeken igyekeznek a gépjárműforgalmat kis mértékben feltartani. Ezért egyszerre csupán egy akna körül tevékenykednek. A szolgáltató türelmet, körültekintést és fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől. A sebességkorlátozás betartása a balesetek elkerülése miatt fontos.