Hivatásos rendőrök a mikrofon és a gitár mögött - a Zsaru Magazinban szerepel a Nagyanyám Blues-A együttes
Rendőrség
2023. jan. 27.

Hivatásos rendőrök a mikrofon és a gitár mögött - a Zsaru Magazinban szerepel a Nagyanyám Blues-A együttes

A Zsaru Magazin ír cikket a Nagyanyám Blues-A együttesről. A bandában több hivatásos rendőr is játszik, ami felkeltette az újság érdeklődését. Interjút és fotókat is készítettek a tagokkal.

Dobszótól volt hangos a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. A Nagyanyám Blues-A együttest a 2010-es években alkották újra a tagok. Új repertoárral készültek, amivel időről időre megörvendeztetik a közönséget. A mostani felállás öt tagból áll, azonban nem mindenki rendőr közülük, Tengely Tibor és Molnár Zoltán mással foglalkozik a mindennapokban. Az egyik próbájukra ellátogatott a Zsaru Magazin egyik szerkesztő-újságírója és fotósa, hogy interjút készítsen velük.

„Az együttesben hivatásos állományú tagok vannak. Zupkó Endre körzeti megbízott Putnokon, jómagam közlekedési fővizsgáló vagyok az Ózdi Rendőrkapitányságon, a dobosunk István Péter pedig a szakács a kapitányságunkon. Nagy valószínűséggel a főnökségtől tudnak rólunk a Zsaru Magazinnál. Nagy meglepetéssel vettem a telefonhívást, amikor megkerestek és természetesen álltunk elébe nagy örömmel” - mondta Török Gergely, a Nagyanyám Blues-A énekese.

A magazin munkatársai folyamatos sajtókapcsolatban vannak a megye kommunikációs osztályával. Amikor hírt kaptak a Nagyanyám Blues-A létezéséről, utánanéztek az adatbázisban és észrevették, hogy róluk még nem ejtettek szót az újságban. Így keresték fel a tagokat és egyeztették ezt a találkozót.

„Mivel a magazinban gyakran foglalkozunk azzal a tematikával, hogy a rendőrök a szabadidejükben mi mindent csinálnak. Már szerepeltek nálunk zenekarok, de ez egyszerűen fantasztikus, hogy mikkel foglalkoznak. Én különösen jónak tartom azt, hogy itt még a frontember is rendőr” - nyilatkozta Szép Zoltán János, a Zsaru Magazin szerkesztő-újságírója.

A kérdések között szerepelt természetesen a megalakulás, hogy honnan indultak, és a távlati tervek is szóba kerültek. Emellett az is, hogy egy zenekar életében a legmozgalmasabb időszakban hogyan tudják összeegyeztetni a fellépéseket a hivatásukkal. Több fotót is készítettek róluk, majd ezt követően a próbájukba is belehallgattak a Zsaru Magazin munkatársai.