Közös ötletelés – megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatalban egy sikeres pályázat megvalósításának terveiről
Fejlesztés
2023. jan. 26.

Közös ötletelés – megbeszélést tartottak a Polgármesteri Hivatalban egy sikeres pályázat megvalósításának terveiről

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a város közepén található pihenésre alkalmas terület. Az érintett szervek vezetőit közös ötletelésre hívták a Polgármesteri Hivatalba.

A Zöld Sziget Ózdon elnevezésű projekt azon pályázatok sorába tartozik, amelynél pozitív elbírálású döntést hoztak az illetékesek. Három pályázatnál már a támogatói okiratot is megkötötték. Ennél a kivitelezésnél a tervezés fázisába léptek a Polgármesteri Hivatal erre szakosodott munkatársai. Megtartották az első szakmai egyeztetést, hiszen a projektnek vannak olyan elemei, amelyek többször formálhatóak és alakíthatóak annak érdekében, hogy minél jobb és szebb terv születhessen.

„Zöld Sziget annak a nagyon fontos pályázatunknak a neve, melynek keretében az Ózdi Horgásztó, a stadion és az Ifjúsági Park is meg tud újulni a jövőben. A mai megbeszélésnek az a célja, hogy a résztvevő szervezetek, intézmények, akik ezeket a területeket gondozzák, vagy azok a személyek, akik esetleg tudnak szakmailag ötletet adni a projekt még nem kidolgozott részeihez, megosszák a tervezővel és velünk ezeket az ötleteket. Nagyon sok jó dolog elhangzott már. Azt gondolom, hogy még egy hosszasabb folyamat lesz a tervezésnek a véglegesítése, de mindenképpen olyan projektet szeretnénk létrehozni, ami a lakosság érdekeit szolgálja” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A megbeszélésen olyan szervezetek vezetői vettek részt, akik vagy üzemeltetési oldalról vagy valamelyik sportszövetség részéről érintettek. Ilyen szempontból az ő elképzeléseik, ötleteik is fontosak lehetnek a projekt egyes elemeinek megvalósításához. A több mint 349 millió forintos beruházás megvalósításáért az önkormányzat a felelős. Többek között családi közösségi tereket, multifunkciós sportpályákat szeretnének kialakítani. Az elképzelésekről, ötletekről egy prezentációt tekintettek meg a jelenlévők.

„Az alap elképzelés az, hogy ezen a területen sportpályákat, rekortán futópályát, a tó körül egy körbejárható sportolásra, szabadidőre, rekreációra alkalmas felületet alakítsunk ki. A tavon szeretnénk egy pici stéget, amit szintén pihenésre vagy éppen korcsolyázásra lehet majd használni. Azokat a bekötőutakat, amik a közeli áruház felől mennek be a stadionba, vagy az Ifjúsági Parkból a strand mellett megy be a színpadig, hogy ezeket megjavítsuk és felújítsuk” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

A fórumon jelen volt a tervező cég képviselője is. Első lépésként egy komplex digitális térkép készül a terület mostani állapotáról. Ennek segítségével lehet majd a végleges kiviteli terveket elkészíteni. A cél az, hogy a város szíveben található kijelölt akcióterületeken megvalósuló fejlesztések a lehető legjobbak legyenek, mind látványosság és hasznosság szempontjából.