Több száz fiatal maradt oktatás nélkül az ózdi uszoda nyitvatartásának szüneteltetése miatt
Sport
2023. jan. 24.

Több száz fiatal maradt oktatás nélkül az ózdi uszoda nyitvatartásának szüneteltetése miatt

Szünetel az úszásoktatás az Ózdi Úszó Klubnál. A város lakossága, ezen belül pedig több száz fiatal maradt sportolási lehetőség nélkül. Sokan remélik, hogy tavasszal újra kinyithat a létesítmény.

2022. november elsejétől szünetel a nyitvatartás a helyi uszodában. Azonban az illetékesek bíznak abban, hogy tavasszal jobbra fordul a helyzet, és újra kinyithatja kapuját ez a létesítmény és a strand is.

„2023. június elsejével meg szeretnénk nyitni az ózdi strandfürdőt, hogy a vendégek zavartalanul tudják azt használni. Előtte május elsejével, ha lehetőségünk nyílik rá, akkor az ózdi uszodát is meg szeretnénk nyitni. Ez attól függ, hogy az időjárás mit enged majd meg, hiszen a tetőn lévő napkollektorok segítségével fel tudjuk fűteni a vizet, de ehhez megfelelő hőmérséklet és időjárás szükséges” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Az intézményt hét közben és hétvégén is több korosztály látogatta szabadidejében. Azonban az Ózdi Úszó Klub tagjainak talán még nehezebb ez az időszak, hiszen nem tudnak vízfelületen edzést tartani, ami nagy szívfájdalom a szakoktatóknak és a fiataloknak is. 2018 óta működik az egyesület Schifter Tamás vezetésével. Rengeteg csoporttal foglalkoznak kicsiktől a nagyobbakig egyaránt.

„23 éve tanítok gyerekeket úszni, de ami az utóbbi négy évben volt, az senkinek nem volt jó. Az uszoda bezárás, a covid és most az említett energiaválság miatt. Vannak gyerekek, akik másik sportágat próbáltak, valakik nem jutnak semmilyen lehetőséghez, máshol sem egyszerű az élet. Mi azon leszünk, hogy azt a 120 körüli fiatalt, aki hozzánk járt, visszaszerezzük és újakat is fogunk várni. De az a cél, hogy minél többen ott maradjanak velünk és együtt csináljuk a dolgunkat” - mondta Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke és úszásoktatója.

Májustól, ha minden jól megy elkezdenék újra a tréningeket. Terveik vannak és lesznek a továbbiakban is. Azokat a csoportokat mindenképpen újra szeretnék indítani, amik eddig voltak. Ezek mellett pedig újakat is, megfelelő létszámú jelentkezés esetén. Az óvodai úszásoktatást sem szeretnék, hogy feledésbe merüljön, hiszen az érintett intézmények és az önkormányzat közös együttműködésének köszönhetően az a rendszer is nagyon jól működött. Bíznak abban, ha újra lehetőségük lesz rá, akkor a régi tanítványok is visszatérnek és újak is kipróbálják magukat ebben a sportágban.