Célkeresztben a dobogó, már készülnek az idei versenyekre a Meteor Lövészklubban
Sport
2023. jan. 18.

Célkeresztben a dobogó, már készülnek az idei versenyekre a Meteor Lövészklubban

Megkezdődtek a versenyfelkészítő edzések a Meteor Lövészklubban. Az új tagokkal bővült klub bízik az idei sikerekben, céljuk ismét az országos dobogó.

Mindig jobb legyen, mint az előző év! - Ezzel a lendülettel kezdték meg az edzéseket januárban a Meteor Lövészklub tagjai. A klub utánpótlása a tavalyi évet decemberben két országos bajnokságon történő szerepléssel zárta. Az év végi kihívások akadályait sikeresen vették a gyerekek, hiszen a Görgey Kupán dobogós helyezéseket értek el, míg a szezonzáró verseny során az első tízben végeztek a versenyzők. A klub tagjai bíznak abban, hogy idén is dobogóra állhatnak.

„A felkészülésnek semmi akadálya nincs, itt minden a gyerekeken múlik. Kicsit zsebbe is kell nyúlni, hiszen technikailag utol kell érni a nagyokat. Ez a sport is folyamatosan fejlődik, mint a számítástechnika, egyre komolyabb fegyverek vannak. Már százezres, sőt milliós tételben kell gondolkodni, ha esetleg még nemzetközi versenyszámban indulnánk. Jelen pillanatban nem tudom milyen esélyeink van, de nekem az már nagyon jó, ha országos versenyeken dobogós helyezést hoznak a gyermekeim” - mondta Pintér László, a Meteor Lövészklub elnöke.

A klubtagok heti két alkalommal edzenek, amely során edzőjük folyamatosan ellenőrzi, segíti a beállást, a fegyvertartást, valamint igyekszik hasznos tanácsokkal ellátni a gyerekeket, hogy a verseny technikai és fizikális akadályait minél gördülékenyebben vegyék. A próbatételekre történő felkészítés, a folyamatos fejlődés fontos, hiszen van olyan klubtag, aki országos bajnoki cím védésére készül.

„Tavaly megnyertem az országos diákolimpiai bajnokságot, és szeretném idén is megnyerni a versenyt” - nyilatkozta Csépányi Zsombor Mór, a Meteor Lövészklub tagja.

A versenyzőkre idén több megyei bajnokság is vár tavasztól, így az új tagoknak is komolyan kell venni a felkészülést, ha egyéniben, sőt akár a régi tagokkal együtt, egy csapatban szeretnének indulni egy iskoláknak szervezett diákolimpián.

„Két és fél hónapja vagyok a klubnál. Szeretek itt lenni, jó a csapat. Én mindenkinek tudom ajánlani ezt a sportágat, szerintem ez egy jó hobbi” - fogalmazott Girászin Jonatán, a Meteor Lövészklub tagja.

Mind a felnőtt, mind a gyermek versenyzők bíznak abban, hogy hasonlóan sikeres eredményeket vagy akár még egyéni csúcsokat tudnak megdönteni ebben az évben. Az utánpótlás csapata a kihívásokkal teli diákolimpiát várja leginkább, ahol iskolájukat, sőt városunkat képviselve érhetnek el dobogós helyezéseket. Addig is a gyerekek első idei megmérettetése jövő héten kezdődik Miskolcon az Egyetem Kupa versenyén.