Két győzelem egy hétvége alatt
Sport
2023. jan. 16.

Két győzelem egy hétvége alatt

Két győzelmet arattak egy hétvége alatt az Ózdi Sakk Sportegyesület tagjai. Jelenleg a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. Céljuk, hogy dobogón végezzenek.

A megmérettetésen a hazaiak a Tiszaújváros SC gárdáját látták vendégül, akik nagyon vegyes korosztállyal érkeztek. Egy azonban mindannyijukban közös, a sportág iránti szeretet.

„Összeszedtük a csapatot. Sajnos most így állunk, hirtelen nagyon kevesen vagyunk az elősorrenden. Megpróbáljuk lejátszani ezt a bajnokságot mindenképpen. Nem egyszerű, picit erősítenünk kellene, de azon vagyunk, hogy jó legyen. Tudjuk, hogy Ózd nagyon erős csapat és túl sok esélyünk nincs, de a sportban soha nem adunk fel semmit és örülünk neki. Tehát ebben a szezonban most tudtunk először teljes létszámmal felállni” - mondta Baranya Sándor, a Tiszaújváros SC vezetője.

A fiatalabb korosztályt is számos játékos képviselte. Ők az internetnek köszönhetően már egészen máshogy készülnek ezekre a találkozókra.

„A csapatbajnokságokon mostanában nem szokott összejönni, de igazából most vannak online ilyen sakkjátékok, inkább azokkal szoktam játszani. Azok remélem segítettek egy picit, nagyjából ennyi volt a készülés nekem” - nyilatkozta Böcsödi Péter, a Tiszaújváros SC játékosa.

Az ózdiak tavaly egyébként megnyerték a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei csapatbajnokságot, méghozzá veretlenül, egy döntetlen mérkőzéssel jutottak az első osztály élére. Idén még öt találkozó van hátra, de a hétvégi teljesítményüknek köszönhetően a tabella harmadik helyén állnak. A cél, hogy a dobogó valamelyik fokára fel tudjanak állni. Ehhez pedig minden tőlük telhetőt megtesznek.

„Mindig próbálok helyet adni mindenkinek, illetve egy kicsit kavarni a lapokat, hogy az ellenfelek esetleg ha készülnének, nehezebb dolguk legyen. Egy kisebb létszámú egyesületnél azért sokkal jobban kiszámítható, hogy ki fog leülni játszani, ki ellen kell készülni, viszont itt azért nálunk hála Istennek lehet keverni a játékosokat, úgyhogy ez is egy ilyen taktika végülis, de a fő szempont az is, hogy mindenki szerepet vállaljon a csapat sikereiben” - emelte ki Molnár Milán, az Ózdi Sakk Sportegyesület elnöke.

Egy, a tavalyi évben elmaradt meccset is bepótoltak szombaton Szerencs ellen, így két napon keresztül játszottak az ózdi sakkosok. Szerencs és Tiszaújváros ellen is jól vették az akadályokat, győzelemmel zárták mind a két találkozót.