Nagy erőkkel készülnek a játékosok a szezon második felére
Sport
2023. jan. 11.

Nagy erőkkel készülnek a játékosok a szezon második felére

Nagy erőkkel készülnek az ÓAM-Ózdi KC játékosai a szezon második felére. A cél továbbra is a bennmaradás. Idén először február 3-án lépnek majd pályára.

Lendületes játékkal kezdte a szezont az ÓAM-Ózdi KC. A csapat edzője szerint ezt annak is köszönhették, hogy a sorsolásban előre kerültek azok a találkozók, amelyeknél nagyobb eséllyel szerezhettek pontot. A kötelezőket hozták is a számítások szerint, a szünet előtti meccsek során azonban többször is vereséget szenvedtek. Így tehát nem teljesen úgy sikerült az ősz, ahogy tervezték. A téli pihenő azonban sokat jelentett, újult erővel találkozott év elején a gárda.

A jelenlegi helyzet miatt azonban nem a sportcsarnokban, hanem az Újváros Téri Általános Iskola tornatermében készülnek a szezon második felére. Ez azonban nem szegi kedvét a fiúknak, jó hangulatban telnek az edzések. Igyekeznek javítani a hibákon, amelyek főleg az utolsó, Vecsés elleni meccsen mutatkoztak meg.

„Itt készülünk januárban is, tehát nem ideálisak a körülmények, de legalább tudunk edzeni és nem mínuszban, úgyhogy ezt megpróbáljuk félretenni. Remélem, hogy most jobban fog sikerülni mint decemberben, mert megint ugye fordul a sorsolás, és ismét az első felében kell azokat a pontokat megszereznünk, amik kissé nyugodtabb helyzetet teremtenek nekünk. Ezen dolgozunk. Nyilván most a fizikai felkészítésen van a hangsúly, aztán most a héten pénteken már elkezdjük az edzőmérkőzéseket is” - nyilatkozta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Januárban tehát főként a fizikai felkészülésen van a hangsúly, hogy a szünet után visszarázódjanak a játékosok. Januárban azonban három edzőmérkőzés is vár rájuk.

„Miskolccal fogunk pénteken kezdeni, ők ugye egyel lejjebb vannak az NB II-ben. Tavalyi évben is játszottunk velük egy nagyon jó edzőmérkőzést. Megpróbálunk ugye a csapatjátékra összpontosítani és a hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni” - mondta Csépányi Gergő, az ÓAM-Ózdi KC csapatkapitánya.

A lendület és a tenni akarás megvan a játékosokban. Lelkesen edzenek és nemcsak az egyéni fizikumukat, hanem a csapat összetartását is építik, hogy a nehézségek ellenére minél jobbak legyenek.

„Azt gondolom, hogy a mostani helyzet, ami nemcsak a mi csapatunkat sújtja, hanem úgy országos szinten is tapasztalható, nem szabad a körülményekre fognunk. Nyilván minden csapatnak megvan a saját keresztje, amit cipel. Máshol sem feltétlenül jobbak a körülmények. Azt gondolom, hogy ebben az osztályban minden csapatnak megvan a saját körülményeihez képest a negatív dolog, de nem szabad ezzel foglalkozni, ki kell ezt nekünk zárni és felemelt fejjel kell dolgozni, menni előre, mert a munkának meg lesz a gyümölcse, azt gondolom” - fogalmazott Gyimesi Máté, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

A cél természetesen továbbra is a bennmaradás és a minél jobb pozíció megszerzése. A tavaszi szezon kezdetéig kevesebb mint egy hónapjuk van hátra, az edzésekkel azonban igyekeznek formába lendülni. Az idei év első találkozóját hazai pályán vívják majd február 3-án, este hét órakor. A Kecskeméti TE – Piroska szörp gárdáját látják majd vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.