Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozására törekszik az Ózdi Állategészségügyi Telep az Ózdi Mentéssel karöltve
Hírek
2023. jan. 10.

Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozására törekszik az Ózdi Állategészségügyi Telep az Ózdi Mentéssel karöltve

Ideiglenes kutya befogadók jelentkezését várja az Ózdi Állategészségügyi Telep, valamint az Ózdi Mentés csapata. A négylábúhoz kapcsolódó költségeket is vállalják.

Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozását tervezik az Ózdi Állategészségügyi Telep közreműködésével, amelynek lényege, hogy az állatbarát magához fogad egy kölyökkutyát, amennyiben van néhány szabad négyzetmétere és ideje. Ezzel nagy segítséget nyújtana az ebtelepre került apróságoknak. Fidrus Péter a telep vezetője elmondta, hogy az ötlet az Ózdi Mentéstől származik, de létrejött az Ózdi Állat és Környezetvédelmi Alapítvány, és közös összefogás eredményeként működhet a jövőben a hálózat.

„Húsz, huszonegy napról lenne szó. Azért annyi időről, mert először karanténba kerül a kutya, megfigyeljük tíz napig, hogy nincs-e valami betegsége, problémája. Majd megkapja az első védőoltását. Ismét tíz napot várunk arra, hogy a védettség kialakuljon, és a huszonegyedik napon elhoznánk tőle a kutyát. Ezt szerződésben is rögzítjük, tehát senkin nem maradna kutya” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.
 
Rengeteg kutya van bajban, de sokan vannak ideiglenes befogadók is a városban. Ilyen anyagi támogatást azonban eddig nem kaptak, hiszen a programhoz csatlakozónak nem kerülne költségébe a négylábú három hétig való tartása, mivel az orvosi kiadásokat és az állat táplálékát biztosítják. A felek között megkötött szerződés garantálja, hogy a kutya nem maradna senki nyakán. Jelenleg két apróság várja, hogy örökbe fogadják, a negyvenhét felnőtt kutyán kívül. Józsa Beáta nem csak ebsegítőként, hanem a hálózat egyik résztvevőjeként is pártfogásába vett egy kölyökkutyát.

„Civilként még ideiglenes befogadóként is működök. Rengeteg öröm van benne és tényleg minden segítséget megkaptam az Ózdi Mentéstől. Az orvosi ellátást, az élelmezését. Tulajdonképpen nekem annyi a feladatom, hogy babázzak. Enni és inni adjak neki, amit egyébként is megtesz mindenki egy kutyusért” - emelte ki Józsa Beáta, ebsegítő.

Amennyiben valaki szeretne szerepet vállalni a programban és jelentkezni, az jelezheti szándékát Fidrus Péternél a 06-30-/535-1029-es telefonszámon, illetve az Ózdi Mentés és az Ózdi Ebtelep facebook oldalára is írhat üzenetet.