Januári találkozó – Borsodnádasdon értekeztek a térség polgármesterei
Hírek
2023. jan. 6.

Januári találkozó – Borsodnádasdon értekeztek a térség polgármesterei

Borsodnádasdon találkoztak a térség polgármesterei. Az ülés keretében felidézték az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos meghívására gyűltek össze az ózdi járás polgármesterei az immár hagyományosnak mondható, 10 éve visszatérő évértékelő és évkezdő eszmecserére. Fontos témákat érintettek, így a közigazgatást, az önkormányzatiságot vagy a polgárok életét.

„Lényegesek ezek a rendezvények abból a szempontból is, hogy tulajdonképpen egymást is át tudjuk tekinteni, hogy ki hogyan áll. Hiszen Ózd önmagában egy térségformáló erő. Ózd mindenkori helyzete meghatározza, hogy mennyire erős a térsége. Hiszen a gazdaság és a helyi társadalom vonatkozásában ezer meg egy szállal kötődünk egymáshoz” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A találkozónak helyet adó Borsodnádasd polgármestere is kiemelten fontosnak tartja ezeket az oldottabb hangulatú beszélgetéseket, hiszen számos ötlet és terv merül fel ilyenkor, amit próbálnak megvalósítani.

„Reméljük, hogy ezek a korábbi évekhez hasonlóan meghallgatásra kerülnek, és ezekből az ötletekből aztán projektek, megvalósult beruházások lesznek, hiszen ez mind mind az itt élő emberek érdekeit is szolgálja. És azt mindenféleképp szeretném kiemelni, hogy külön öröm – meg talán egy picit kellemetlenség –, de mindenféleképp öröm lesz, hogy a 25-ös számú főút felújítása elkezdődött” - mondta Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere.

Ózd polgármestere is részt vett az eseményen, aki örömmel fogadta el a meghívást, és szintén hasznosnak ítélte a találkozó létrejöttét.

„Év elején együtt kezdjük a kistérségi polgármesterekkel az évet, ilyenkor megvitatjuk az elmúlt évben történteket. Átbeszéljük képviselő úrral az előttünk álló kihívásokat. Mindenképpen fontosnak tartom, hiszen egy támaszpontot ad az évre mindenkinek, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat és általában jó hangulatban telnek ezek az alkalmak” - nyilatkozta Janiczak Dávid, Ózd polgármestere.

A találkozón nem csak az elmúlt év eredményeiről és a megvalósult fejlesztésekről egyeztettek. Szó esett a fennálló nehézségekről, a jövőbeni tervekről, és a települések vezetői előtt álló feladatokról is.