Betörőket fogtak a rendőrök
Rendőrség
2023. jan. 5.

Betörőket fogtak a rendőrök

Tetten érték a betörőket, elismerést kaptak érte az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai. Még a helyszínen elfogták és előállították a két fiút, így kísérletük kudarcba fulladt.

December 2-án egy tizenkilenc éves sajókazai és egy tizenöt éves borsodnádasdi fiú betört egy családi házba. Bejutva karórákat, különféle lakásfelszerelési tárgyakat és ruhaneműket kíséreltek meg eltulajdonítani. Az eset kapcsán mostanra azonban több részlet is kiderült. A kora esti órákban az ingatlan lakatlan volt, ezért befeszítették az ajtót, így jutottak be a lakótérbe.

„Szemfüles borsodnádasdi KMB-s kollégáimnak köszönhetően felfigyeltek a lakásban lévő fényekre. Segítséget hívva a házat körülvették, hogy a betörők menekülési útvonalát lezárva visszatartsák őket. Harmadmagukkal kollégáim bementek, az ingatlanba, több szobáját átvizsgálva egy földszinti szobában, az asztal alatt elbújva találták meg a két elkövetőt. Ezután előállították őket, gyanúsítottként kihallgatták. Az elszámoltatásuk és kihallgatásuk alkalmával mindkét elkövető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A kiszűrődő fényre lettek figyelmesek, így azonnal cselekedni kezdtek. Gyors és pontos munkájukat ma a kora délutáni órákban el is ismerték az Ózdi Rendőrkapitányságon. A jutalomban Varró László és Varga Ferenc részesülhetett.

Az ilyen és ehhez hasonló ügyek tekintetében az egyik legfontosabb a gyors reagálás. Minél hamarabb érkezik a bejelentés az egyenruhásokhoz, annál forróbb nyomon indulhatnak el, de ahogy ez az eset is bizonyítja, akár a helyszínen is sikerülhet elkapni az illetéktelen behatolókat.