Elkészült a beruházás – felújították az Újváros téri háziorvosi rendelőket
Város
2022. dec. 23.

Elkészült a beruházás – felújították az Újváros téri háziorvosi rendelőket

Felújították az Újváros téri rendelőket. Bő egy hónap alatt készültek el a munkálatokkal. Egy tartalékkeretnek köszönhetően a külső fal és födém szigetelése újult meg.

Még október végén döntött úgy Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, hogy a felhalmozási tartalékkeret egy nagyobb részéből az Újváros téri háziorvosi rendelőkön több felújítást végeztetnek el. November elején pedig szemügyre is vették a területet, átbeszélték a megvalósítani kívánt rekonstrukciókat. A kivitelező cég szakemberei a mai napra mindennel elkészültek.

„Több ezer beteget és több orvost, több védőnőt érintő fejlesztésnek vagyunk a végén. Elkészült az Újváros téri háziorvosi rendelők szigetelése, amelynek köszönhetően itt tudnak maradni az orvosok, és nem kell a drága Távhőt fizetniük, hanem helyette klímával oldják meg a fűtést. Ehhez viszont elengedhetetlen volt, hogy elkészüljön a szigetelés, máskülönben nem tudnák a rendelőt kifűteni. A vállalkozó elég gyorsan végzett. Az orvosokkal egyeztetve készült el minden, ők választották ki a színt is. Én azt gondolom, hogy egy nagyon szép önerős fejlesztésen vagyunk túl” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A tetőt leszigetelték tizenöt centiméter vastag kőzetgyapottal, erre pedig egy új vízszigetelő réteget építettek ki. A falakat szintén tizenöt centiméter vastag homlokzati hőszigetelővel látták el.

„Köszönettel tartozunk Ózd Város Önkormányzatának, hogy figyelembe vette azt, hogy a város lakosságának több mint húsz százalékának ellátása ebben a rendelőben történik meg. Próbáltunk kicsit növelni az energiahatékonyságon. A tető leszigetelésétől várjuk elsősorban azt, hogy a fűtés költségei jóval kedvezőbbek lesznek, mert ezt nekünk, orvosoknak kell itt biztosítani” - emelte ki dr. Vámos Henrietta, megyei kollegális szakmai vezető háziorvos.

A terület képviselője is nagy örömmel fogadta a beruházást, hiszen az ide látogató betegek számára is már messziről szembetűnő a változás. A közeljövőben pedig egy újabb felújítás is megvalósulhat majd.

„Várhatóan egy hónapon belül, időjárás függvényét tekintve el fog készülni majd az a kettő parkolóhely, ami az itt dolgozó orvosok és ügyeletet ellátó orvosok számára lesz elfoglalható. Sokkal komfortosabb lesz majd, és nem lesznek akadályoztatva, hiszen egy rendkívül beszűkült tér az, ahol található a rendelő intézete” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Eddig az esővíz elvezető pont a bejárat elé vezette a vizet. A szakemberek megváltoztatták a csatorna útját, elvezették a föld alatt. Így ezzel megakadályozták, hogy az ajtó előtt a megfagyott víz bármiféle balesetet okozhasson. Remélik, hogy a beruházás eléri célját, a rendelés pedig zavartalanul folyhat az épületben továbbra is.