Ünnepi műsorral kedveskedtek az ÓTSZEGYII Szent István úti egységében az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai
Kultúra
2022. dec. 16.

Ünnepi műsorral kedveskedtek az ÓTSZEGYII Szent István úti egységében az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai

Palotással és ünnepi műsorral kedveskedtek az ÓTSZEGYII Szent István úti egységében az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a szépkorúaknak.

Társas tánccal, a palotás lépéseivel kezdték el az Ózdi Szívklub tagjai az adventi műsorukat az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységében. Az ünnepváró eseménnyel minden évben örömet szereznek a bentlakóknak, akik nagy izgalommal várják a karácsonyi műsort.

„Én azt láttam, hogy szívesen és kedvesen fogadnak bennünket, és örömet okozunk ezzel nekik. Én azt láttam, hogy örömmel fogadták” - fogalmazott Begezi Tiborné, a tánccsoport vezetője.

A Szívklub tagjai minden évben más előadással készülnek. A város több intézményéből kapnak meghívást, melynek örömmel tesznek eleget. Fellépő ruháikat maguk varrják, melyekkel még látványosabbá teszik műsorukat. A palotás táncot is ezzel színesítették. De versekkel és karácsonyi dalokkal is készültek.

„Nagyon örültek neki, nagyon várják a karácsonyt, az adventet. Már meggyújtottuk a gyertyákat. Díszítettek együtt a mentálhigiénés munkatárssal. A kulturális ünnepségeket is nagy szeretettel fogadják és nagyon élvezik. Nagyon köszönjük a fellépőknek, hogy ilyen szeretettel járnak hozzánk és reméljük, hogy ez a jövőben is megvalósítható lesz” - mondta Plesovszki Tardi Henrietta, az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységének gondozója.

A szépkorúak meghatódva nézték az ünnepi összeállítást. Voltak, akik együtt énekelték a dallamokat a fellépőkkel, de voltak olyanok is, akiknek könny szökött a szemükbe a karácsonyi énekek hallatán.

„Nagyon szép volt, nagyon örülünk neki. Ezt nem lehet lefelejteni, azt a szép emléket, hogy nem felejtkeztek el rólunk karácsonyra. Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenki nevében” - hangsúlyozta Riskó Jánosné.

Az intézmény munkatársai a lakókkal együtt bíznak abban, hogy a következő esztendőben is hasonló élményt szereznek a szívklubosok, a lakók pedig ugyanennyi létszámmal nézik meg az előadást.