Frakk, Kisvakond és a nagy ho-ho-horgász meséi látogattak el az NFÉ-be
Kultúra
2022. dec. 8.

Frakk, Kisvakond és a nagy ho-ho-horgász meséi látogattak el az NFÉ-be

Mesés karácsonyi délelőttre hívták a kicsiket a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba. Két intézményből érkeztek csoportok, akik filmvetítésen vettek részt, majd bejárták az épületet.

Elindult a mesés karácsonyi programsorozat a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A Csillagfürt EGYMI-ből és Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Tagóvodájából érkezett egy-egy csoport az intézménybe, ahol ünnepi mesék vetítésével kezdődött az esemény. A vásznon a nagy ho-ho-horgász, a Kisvakond és Frakk, a macskák réme is helyet kapott. A kicsik nagyon élvezték a rövid történeteket. Sokszor hangos nevetésben törtek ki.

„Azért hoztuk el a gyerekeket, mert láttuk, hogy van ez a lehetőség, és szerettünk volna élni vele, hogy egy kicsit a karácsony hangulata, a karácsony szelleme átjárja őket. A készülődésben, a hangolódásban kis segítséget nyújt nekik a mese. A mese mindig jó ugye és nagyon élvezték, úgyhogy nagyon szépen köszönjük ezt a lehetőséget. Ha legközelebb lesz, akkor is fogunk vele élni” - mondta Lupkovicsné Ács Mercédesz, a Csillagfürt EGYMI pedagógusa.

A vetítést követően a két csoport elvált és külön-külön fedezték fel a csarnokot. Az intézmény egyébként ünnepi díszbe borult. Számos, fából készült rénszarvast, ajándékcsomagokat és egy kandallót is kihelyeztek, de a szokásos, karácsonyfával és ünnepi fényekkel ellátott Orient Expressz sem maradhatott ki.

„Egyrészt szerettük volna színesebbé tenni az óvodásaink mindennapjait ebben az adventi időszakban is. Az óvodában is nagyon sok, különböző változatos tevékenységgel készülünk most. Ez még jobban színesítette. Megtekinthettük itt ezt a nagyon szépen feldíszített vonatkocsit, illetve ezeket a meséket, amiket láthattunk itt az előbb, a mai gyerekek már nem nagyon ismerik, de elnyerte a tetszésüket. Láttuk, hogy végig vidáman nézték, érdekelte őket, úgyhogy köszönjük szépen a lehetőséget” - nyilatkozta Török Tímea, az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A kicsik örömmel járták be az intézményt. Közös képekkel és számos élménnyel tértek haza. Jövő héten egyébként folytatódik a programsorozat. December 13-a és 16-a között ismét mesés délelőttel várják a gyerekeket, ezzel is hangolódva az ünnepekre.