Egész évben érdeklődhetnek a rendőri hivatás iránt városunkban
Rendőrség
2022. dec. 8.

Egész évben érdeklődhetnek a rendőri hivatás iránt városunkban

Nyílt napot volt ma az Ózdi Rendőrkapitányságon. Az érdeklődők megtekinthették az intézményt, Kiss Tamás hivatalvezető tartott tájékoztatót.

Ma reggel kilenc órától megnyílt az Ózdi Rendőrkapitányság ajtaja azon lakosok előtt, akik érdeklődnek a rendőri hivatás iránt. A megjelentek minden fontos információt megtudhattak a munkával kapcsolatban, emellett kérdéseikre is választ kaptak.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság 2022. december 8-ra egy nyílt napot szervezett azon érdeklődőknek, akik a rendőr, határvadász, iskolaőr és fegyveres biztonsági őr pálya felé orientálódnak. Az ózdi és putnoki járás foglalkoztatási osztályaira kiküldtük a meghívókat, illetve azon tájékoztatókat, aminek feltételeivel itt ma részt tudnak venni, tudnak érdeklődni és jelentkezni eme pályákra” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Szerződéses határvadásznak azon magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik 18 és 55 év közöttiek, cselekvőképesek, büntetlen előéletűek, rendelkeznek alapfokú iskolai végzettséggel, valamint egészségi, fizikai és pszichológiai alkalmassággal. Aki pedig járőr hivatásban gondolkodik, jelentkezhet egy tíz hónapos képzésre, amit jövő februárban indítanak majd, több képzési helyszínen.

A mai nap folyamán kevesen érkeztek a létesítménybe, azonban a lakosság érdeklődési szándékát nem csak ma jelezheti, ezt megteheti egész évben is, bent a hivatalban, de akár az utcán szolgálatot teljesítő rendőrjárőröknél is. Emellett munkaidőben pedig a rendőrkapitányságon érdeklődhet, valamint jelentkezési egységcsomagot is kérhet.

Bővebb információt az Ózdi Rendőrkapitányságon vagy a police.hu-n találhatnak ezzel kapcsolatban. A honlapon tájékozódhatnak külön-külön a hivatással kapcsolatos egyéb tudnivalókról, a teljesítendő követelményekről és a pontos munkavégzési feladatokról egyaránt.