Mikulás csalogató – Mesedélelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájában
Oktatás
2022. dec. 7.

Mikulás csalogató – Mesedélelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájában

Mesedélelőttöt rendeztek a Tétény Úti Tagóvodában Mikulás csalogató címmel. Császár Éva gyermekkönyvtáros hat óvodáscsoportnak tartott izgalmas és érdekes foglalkozást.

A Mikulás helyét foglalta el Császár Éva könyvtáros, akit az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájába hívtak meg mesedélelőttöt tartani. A Mikulás csalogató című foglalkozást hat csoport hallgatta meg különböző időben. Az előadások közel negyven percig kötötték le a gyerekek figyelmét.

„A mai délelőttnek, egy szeptemberi előzménye van, akkor találkoztunk először az intézményünkben a könyvtár dolgozóival, ugyanis a népmese világnapja alkalmából invitáltuk őket egy kis interaktív játékra, hogy a könyvtárat, a könyveket már ilyen korai kezdeti óvodás korban megismertessük a gyerekekkel és megpróbáljuk velük megszerettetni” - mondta Scitovszkyné Csonka Anett, az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A gyerekek nagyon nagy érdeklődéssel figyelték a nem mindennapi meseelőadást, amely zenével, tánccal és versekkel volt tűzdelve. A két intézmény közötti távolság nem tette lehetővé, hogy a kicsik ellátogassanak a könyvtárba, így a könyvtárosok vitték az óvoda falai közé a műsort, amelynek nagy sikere volt. Császár Éva pontosan kidolgozott forgatókönyv szerint készült, fontosnak tartotta, hogy minden gyerek szereplője legyen a Mikulás csalogató délelőttnek.

„Mindig azt próbálom kiválasztani, hogy közben mozgatva is legyenek a gyerekek, többféle inger érje őket. Verset mondunk, énekelünk, ritmus játékot játszunk, mesélünk, bábozunk. Legyen olyan is a programban, amiket ők is ismernek, mert ott a ráismerés öröme külön jót tesz nekik, örömmel tölti el őket. Nagyon kellemesen telt a délelőtt, hat csoport van az óvodában, négy foglalkozás keretében meséltünk most a gyerekeknek” - emelte ki Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Az interaktív délelőtt végén az ovisok egy gyermekdalt játszottak el csengettyűn, aztán Császár Éva ajándékokat adott át. A könyvtárból érkezett mesemondó, nagyon sok gyermekkönyvet vitt a kicsiknek, akik nagyon örültek neki. Az óvodapedagógus pedig megígérte nekik, hogy a jövőben ezekből a képeskönyvekből olvas történeteket.