Meglepetés a gyerekeknek – Megérkezett a Mikulás a Mogyorósvölgybe is
Hírek
2022. dec. 7.

Meglepetés a gyerekeknek – Megérkezett a Mikulás a Mogyorósvölgybe is

Mogyorósvölgybe is ellátogatott a Mikulás. Az apróságok egy ajándékcsomaggal és egy jóságoklevéllel gazdagodtak. A szervezők meleg teával és forralt borral is készültek.

Feldíszített sátrak, színes égősorok. Ez a kép fogadta tegnap azokat, akik a Mogyorósvölgy felé autóztak vagy éppen sétáltak. Az ottani lakóközösségnek köszönhetően ugyanis a gyerekeket meglátogatta a Mikulás. Az itt élők már több hasonló utcai programot is szerveztek, azonban Mikulás estéjét még sosem tartották, ez az első ilyen rendezvényük. Már kora délután elkezdődött a munka a sátrak felállításával, a fényfüzérek felhelyezésével. Szerettek volna mindennel elkészülni estig. A kicsiknek igyekeztek meglepetést szerezni ezzel.

„Van egy csoportunk, ami már elég régóta él. Ide volt minden információ feltéve, hogy a 12 év alatti gyermekekkel a szülők jelentkezhetnek erre az ajándékosztásra. Minden utcabéli gyerek csatlakozott, vagyis a szülők által. Emellett más utcákból is jelentkeztek, kérték, hogy eljönnének ők is, ha jöhetnek. Nagyon nagy szeretettel fogadunk mindenkit, mert mi is örülünk, ha sok kisgyerek van itt” - mondta Horváth Péterné.

A Mikulás sorban osztotta ki a gyerekeknek az ajándékokat. A legbátrabbak a csengőjét is megrázhatták, vagy a szakállát is megsimogathatták. Volt olyan apróság, aki még énekelt is a messziről jött vendégnek. A csomagokban édesség és gyümölcs lapult. Több apróságnak az ajándék mellett egy levelet is felolvasott a Télapó, ami róluk szólt és őket jellemezte.

„Tetszett, nagyon jó volt, igazak is voltak rám. A csomagban volt csoki, mogyoró, mandarin és kicsi csoki is” - nyilatkozta Hunyák Levente.

„Nagyon örülök, hogy a Mikulás bácsival találkoztam, és kaptam egy jóságoklevelet is és mikuláscsomagot is” - fogalmazott Tóth Brigitta.

A gyermekek izgatottan nyitogatták a csomagot közben pedig gyönyörködtek a díszekben és a fényekben. A terület képviselője is részt vett az eseményen, aki próbál minden ilyen helyi kezdeményezés mellett kiállni és támogatni a szervezőket.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy meglátogatott minket itt a Mikulás a Mogyorósvölgyben. Közel ötven gyermeket sikerül így a mai este folyamán megajándékoznunk. Ez jól mutatja azt, hogy milyen nagyszerű közösség működik itt a Mogyorósvölgyben és környékén. Természetesen nemcsak az utcából, hanem a környékről is vártuk a családokat. Nagyon szeretném megköszönni ezúton is annak a civil csapatnak a kezdeményezését, akik életre hívták ezt a mai eseményt” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A szervezők meleg teával és forralt borral is készültek, hogy a fagyos téli estén ne csak a szíveket, hanem a testeket is felmelegítsék. A Mikulás az összes csomagot kiosztotta a gyermekek között, majd búcsúzott tőlük, ígérve, hogy jövőre ismét találkoznak.