Idén is lesz Adventi Forgatag a városban - A november 27-i dátummal induló vásár négy vasárnapon keresztül lesz látogatható Ózdon, a Városház téren
Város
2022. nov. 10.

Idén is lesz Adventi Forgatag a városban - A november 27-i dátummal induló vásár négy vasárnapon keresztül lesz látogatható Ózdon, a Városház téren

November 27-én kezdődik az idei adventi vásár. A négy vasárnapon helyi művészeti csoportok műsora mellett, számos kézműves termékkel is találkozhatunk majd.

Az évek során immár hagyománnyá váló vásári forgatag mindig nagy sikert arat a városban élők körében. A négy vasárnapot felölelő programsorozat idén is színvonalas produkciókkal, kézműves vásárral és természetesen gyertyagyújtással várja majd a rendezvényre látogatókat. Az első alkalom november 27-re esik.

„Idén is megrendezésre kerül az adventi vásár és forgatag, amelyre november 27-től követően négy adventi vasárnapon várjuk az érdeklődőket. Színpadi programokkal helyi fellépők fognak készülni, színvonalas és lelket melengető előadásokat várunk és látunk majd tőlük. Illetve mellettük - mint a korábbi években-, szintén lesz gyertyagyújtás mind a négy hétvégén” - nyilatkozta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A programok mellett fontos eleme a vásári hangulatnak a kézműves alkotók jelenléte. Évről évre törekednek a folyamatos megújulásra. Sokan közülük már jóval korábban, akár a nyári időszakban elkezdik az adventi szezonra való felkészülést. A kézművesek nagyon örülnek a kezdeményezésnek, hiszen sokak kedvenc időszaka az advent.

„Igazából, én a magam nevében beszélek, hogy már nyáron elkezdem a tervezés folyamatát. Már alig várom, hogy meghirdessék az első adventi vásárt, mikor lehet menni. Nagyon vártam és reménykedtem, hogy Ózdon meg lesz tartva, úgyhogy amikor az Olvasó küldte, hogy mégis lesz, nagyon örültem. És az összes képzőművésznek, akinek tudtam elküldtem, hogy na akkor lehet jelentkezni” - mondta Buth Petra, népi ékszerkészítő.

A felkészülés folyamata mindenkinél eltérő, de mindenkinek nagyon fontos a tervezés. Hiszen ahhoz, hogy minőségi termékekkel szolgáljanak a vásárlóknak, először a különböző igényeket kell felmérniük.

„Eleinte megterveztem, hogy mit szeretnék készíteni, mire lesz igény, milyen színvilág, esetleg milyen stílus. Dekorációk, hogy ki mit használ. Ajándéktárgyakat gyerekeknek, felnőtteknek, nagyszülőknek, miket lehet ajándékozni” - emelte ki Hegedűs Dóra, textilkézműves.

Idén is számos, szebbnél szebb meglepetésre bukkanhatnak az adventi vásárra kilátogatók. Az ajándékok beszerzése mellett, karácsonyi hangulatban élvezhetik a forgatagot.