Ütemterv szerint halad a munka a bölcsődében
Város
2022. nov. 10.

Ütemterv szerint halad a munka a bölcsődében

Hamarosan elkészül a Katona József Úti Bölcsőde. Az új szárnyon az utolsó simításokat végzik. Jelenleg a padlófűtés tesztelése van folyamatban.

Látványos a változás a Katona József Úti Bölcsőde területén. A mintegy bruttó 375 millió forintos beruházás a nyáron kezdődött. Azóta a régi épület szinte teljesen elkészült, apróbb simítások és a takarítás van hátra. Az új szárnyban is folyamatos a munka. A falak és a tető is felvette végleges formáját, azonban a belső térben van még mit tenni. Danyi Zoltán, az építés vezetője körbevezette Janiczak Dávid polgármestert a területen. Bemutatta neki, hogy állnak jelenleg.

„Folyamatosan látogatjuk az építés helyszínét és nagyon tetszik a tempó és nagyon tetszik az elhivatottság, ami az itt dolgozókban benne van. Jó látni azt, ahogy egyre-egyre szépül és újul a bölcsőde. Már nagyon várjuk, hogy a gyerekek visszaköltözhessenek a jó melegbe, hiszen most beszéltünk róla, hogy még alig megy a fűtés a régi szárnyban, de már érezhetően melegebb van mint korábban, ennek pedig most hatalmas jelentősége van az energiaválság helyzetet figyelembe véve, úgyhogy bízunk benne, hogy jelentős megtakarítás is keletkezik majd az önkormányzatnál. Ezen felül pedig több gyermeket tudunk majd elhelyezni az intézményben” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A régi épületekbe már elkezdtek visszaköltözni az intézmény dolgozói. Van olyan csoportszoba, amelyben már sorakoznak az új asztalok, ágyak és a kicsiknek beszerzett párakapu is. A redőnyök többsége már felkerült, a festési munkálatok pedig 80 százalékos állapotot tükröznek. Bekerült továbbá egy automata légcserélő gép is. Ennek célja, hogy mindig friss levegőt fújjon be a termekbe, a fürdőkből pedig eltávolítsa a párát. Így tehát ablaknyitás nélkül is folyamatosan biztosítani tudják az oxigént, amelyet az eszköz fel is melegít, így a mínuszokban is szobahőmérsékleten érkezik a helyiségekbe.

„A padlófűtést már beüzemeltük, a tegnapi nappal lelégtelenítettük, most már minden körön úgymond teljes mértékben megy a fűtés, úgy ahogy a távhőtől kapjuk ugye a hőmennyiséget. Ezek alapján elkezdtük kifűteni az épületet. Bekerültek a nyílászárók, a mai nappal mindegyik végleges helyére került. Innentől kezdve már csak a felfűtési feladatok vannak hátra, illetve jön a linóleum. Az a jövő hét folyamán a helyére kerül, illetve a burkolati munkák vannak még, a fali burkolásokkal készen vagyunk, a padlóburkolatot pedig a mai nappal kezdjük el” - mondta Danyi Zoltán, építésvezető.

Jelenleg is zajlik a kerítésalap rendbetétele, valamint hátra van még a tereprendezés, füvesítés és fák ültetése. A szakemberek ütemterv szerint haladnak, így előreláthatólag a hónap végi határidőre el fognak készülni.