Nyílt nap az egészség jegyében
Egészség
2022. nov. 5.

Nyílt nap az egészség jegyében

Különböző mozgásformákkal és mindenmentes termékekkel ismerkedtek az emberek a sportcsarnokban. Életmód tanácsadás, játékok és tombola is szerepelt a programok között.

Gyülekeztek az emberek a Marosi István Városi Sportcsarnok egyik termében. Tóthné Juhász Marianna független terméktanácsadó és Farkas Klaudia sportoktató ugyanis közösen tartottak nyílt napot az egészséges életmód jegyében. Előbbi azzal a szándékkal kereste fel szervezőtársát, hogy szeretne kicsit kitörni a fotelből. Ekkor született meg ennek a napnak a gondolta, azzal a céllal, hogy minél több embert megmozgassanak és eljuttassák hozzájuk az egészséges életmódot. Az eseményen lehetőség nyílt mindenmentes termékek kóstolására, amelyeket Maya be is mutatott a résztvevőknek.

„Már most nagyon sok mindenkinek van felszívódási problémája, bele tudnék itt menni nagyon sokrétűen, hiszen nálunk orvosok is vannak a háttérben, tehát nem magunktól mondogatjuk ezeket a dolgokat, hanem hála Istennek segítségünk van. Képzés áll a cég háta mögött. Nagyon fontos a mindenmentességnél, hogy nagyon sok gluténérzékeny, laktózérzékeny ember van, és nekik is tudunk szolgálni akár vitaminokkal is” - mondta Tóthné Juhász Marianna (Maya), független terméktanácsadó.

A termékek megismerése mellett nagy hangsúlyt kapott a sportolás is. Farkas Klaudia négy mozgásformát mutatott be a résztvevőknek. Ezek közé tartozott a boksz aerobik, amely segít a zsírégetésben, a szív- és érrendszer erősítésében, valamint számos izmot megmozgat. Volt súlyzós edzés a tartásjavítás és a csonterősítés érdekében és kipróbálták továbbá a tabatát és a táncos edzést is.

„Az egyik, amit bemutatok, az a tánc. Ez egy kortalan szórakozás. Igazából egy kis szenvedély kell hozzá. Javítja a hajlékonyságot, nagyon jót tesz az agynak, valamint boldogsághormont termel. Igazából nem akadályozza, hogy leblokkoljanak az ízületeink” - emelte ki Farkas Klaudia, testépítés- és gyermekfitnesz- aerobik sportoktató.

Többen is érkeztek azok közül, akik egyébként is járnak a sportoktatóhoz. Volt köztük olyan, aki ezeknek a mozgásformáknak köszönhetően jelentős súlyfeleslegtől szabadult meg.

„Nyereményjátékon nyertem ilyen anya-lánya bérletet. Így kezdtük el tavaly decemberben az edzéseket. Összesen tizenkilenc kilogrammot fogytam. Diéta plusz a Klaudia által adott mozgásnak köszönhetően. Igazából még jó lenne fogyni legalább egy 5-6 kilót, de már ezzel is elégedett vagyok” - nyilatkozta Sikéné Zsíros Dzsenifer.

A nap további részében különböző játékok és tombolasorsolás várta a résztvevőket. Egy apró meglepetéssel, szekrénynyitogató nyereményjátékkal is készültek a szervezők. A jövőre nézve is vannak terveik. A programot nagy siker övezte, így a későbbiekben is szeretnének majd ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokat életre hívni.