Két fát fogadtak örökbe a Csemetekertben
Város
2022. nov. 4.

Két fát fogadtak örökbe a Csemetekertben

Két örökbefogadott fával ajándékozták meg keresztgyermekeiket a keresztszülők. A kezdeményezés hét évvel korábban indult útjára az Ózdi Horgásztó partján.

Töretlen a siker, az érdeklődés évről-évre folyamatos a Csemetekert iránt. Népszerűségét bizonyítja, hogy idén tavasszal már új helyszínen, a Drótos-tetőn ültethetnek fát az érdeklődő családok, mivel több mint 100 földbe helyezett fával a tó partján erre a célra kijelölt terület megtelt. A Drótos-tető az ültetés mellett egy plusz lehetőséget is kínál, fák örökbefogadásában is gondolkozhatnak a családok.

„Már az én családomban is sort kerítettünk egyszer arra, hogy fát ültessünk az unokahúgomnak. Most úgy döntöttünk a párommal, hogy szeretnénk megajándékozni az ő unokaöccseit azzal, hogy születésnapjára és a keresztelőjére adunk nekik egy ilyen ajándékot, hogy ők is örökbefogadhatnak fákat” - mondta Mocsárkó Réka.

16 tábla fogadja a helyszínre kilátogatókat, amelyek az ültetett és az örökbefogadott fák előtt egyaránt elárulják kis tulajdonosaik nevét. A fiúknak juharfákat, míg a lányoknak hársfákat lehet telepíteni. Az ültetés továbbra is havonta történik, amelyre szakemberek szerint az októberi-novemberi időszak a legalkalmasabb. Egyedi kéréseket, igényeket is megoldanak, amelyre számos példát találunk, többek között a mai alkalmat is.

„Mi nem itt élünk már Ózdon, viszont a nagyszülők itt laknak. Tehát próbálunk sűrűn járni Ózdra. Az a tervünk, hogy majd kis locsolókannával jövünk locsolgatni nyáron, illetve szeretnénk majd húsvétkor is kis tojásokkal díszíteni, illetve karácsonykor kis házi készítésű karácsonyfa díszeket fogunk hozni” - nyilatkozta Horváth-Obbágy Gabriella.

A program több üzenetet is közvetít, amelyekkel könnyen azonosulnak a családok. Sokan a természet védelme és a környezettudatosság fontosságát csempészik be otthonaikba az ültetett vagy örökbefogadott fákkal, mások a felelősségvállalást és gondozást emelik ki. Újabban ajándékba is adják ezt az örökös emléket, maradandót és élményt nyújtva szeretteiknek. Érdeklődni a csemetekert@ozd.hu e-mail címen lehet.