Közel ötven végzős diáknak tűzték fel a szalagot az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban
Oktatás
2022. okt. 29.

Közel ötven végzős diáknak tűzték fel a szalagot az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban

Megtartották a szalagavatót az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. Közel ötven végzős diák viseli mostantól ruháján a díszt.

Diákokkal, tanárokkal és hozzátartozókkal telt meg az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium péntek délután. A ceremóniát a szokásos módon keringővel kezdték a végzős diákok. Hosszú hetek óta nagy örömmel és lelkesedéssel próbálták a táncot, hogy a nagy napon minden a lehető legjobban sikerüljön.

„Nagyon élveztük, de az eleje kicsit nehéz volt. Össze kellett csiszolódni, hogy ki hová áll, de szerintem nagyon jó lett, remélem, hogy jól fog sikerülni. És szépek vagyunk, ez a lényeg” - nyilatkozta Szondi Dorina, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium diákja.

Nem sokkal később már osztályfőnökeik kíséretében érkeztek vissza a fiatalok, készen állva arra, hogy feltűzzék rájuk a szalagot. Az intézmény igazgatója, Bolykiné Katona Erzsébet úgy fogalmazott, hogy ez az egyik fontos mérföldkő a felnőtté válás útján. Emellett elárulta azt is, hogy miért változtattak az esemény rendezésének időpontján.

„Úgy döntöttünk a tantestülettel, hogy változtatunk az eddigi hagyományokon. Mi ezt az őszi szünet előtti utolsó tanítási napra terveztük. Azóta az őszi szünet már nincs, de így is egy négy napos hosszú hétvége követi. Úgy gondoltuk, hogy talán így a diákoknak több ideje marad az érettségi felkészülésre, és a város felé is tovább jelezhetik azt, hogy ők érettségizni fognak, mert így már november elsejétől ott lehet a kabátjukon a szalag” - fogalmazott Bolykiné Katona Erzsébet, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Ezt követően először az osztályfőnökökre, majd a diákokra kerültek fel szép sorban a szalagok. Mostantól közel ötven diák viselheti ruháján ezt a díszt, ami tudtára adja a lakosságnak, hogy ők végzős JAG-os diákok, akik érettségi előtt állnak. A ceremónia hivatalos része után az osztálytáncok következtek.

„Eredetileg úgy volt, hogy az egész évfolyam egyben táncol majd, de nem így jött össze, ezért csak az A és B lesz együtt, külön produkciója lesz a C osztálynak. A próbák pedig testnevelés és osztályfőnöki órákon voltak, hogy ne az érettségi tantárgyakat zavarjuk” - mondta Lévai Bálint, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium diákja.  

A két produkcióban régebbi és újabb slágerekre is táncoltak a diákok. A közönség hangos tapssal díjazta a fiatalok előadásait. A következő nagy lépés a tanulók életében pedig az érettségi lesz, amit májusban írnak majd.