Bemutatták a könyvtárban az Ózdi Szép Szó című folyóirat legújabb számát
Kultúra
2022. okt. 25.

Bemutatták a könyvtárban az Ózdi Szép Szó című folyóirat legújabb számát

Megjelent a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjainak legújabb kiadványa. A tagok az Ózdi Városi Könyvtárban mutatták be alkotásaikat.

Énekszóval kezdődött a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör programja az Ózdi Városi Könyvtárban. Az Ózdi Szép Szó című folyóirat évente két alkalommal jelenik meg. Az egyik megalakulásukhoz kapcsolódóan április 11-én, vagyis a Költészet Napján, a másik pedig októberben. Fazekasné Szabján Erika köszöntötte a vendégeket és az alkotókat. Az újság hatszáz példányszámban jelent meg, amelyet most bemutattak. A benne foglalt témákhoz mindig az életből inspirálódnak.

„Ha valami történik, akár egy szép tájat látnak, akkor egy természetről szóló vers készül, ha pedig bánata van valakinek, elhunyt valaki, vagy elhagytak valakit, akkor természetesen az. Mindig az éppen adott élethelyzetből veszik a témát, és azt nagyon szépen megfogalmazzák úgy, hogy az érthető az átlag embereknek” - mondta Fazekasné Szabján Erika, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A programra az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai is rendszeresen meghívást kapnak, így vezetőjük, Levora Sándorné is részt vett a bemutatón. A megjelent versek közt több téma is megtalálható. A közösség tagjait a természet mellett az ünnepek, a hit és a szerelem érzése is mindig megihleti. A Gyerekeknek című rovatban pedig a legkisebbek is találhatnak maguknak kedvükre valót. A színpadon többen is előadtak verseket.

A csoport tagja Balázs Pálné is, aki már három könyvet kiadott, versei pedig rendszeresen megjelennek a folyóiratban. Már gyerekként felkeltette figyelmét egy-egy alkotás, így ő is megpróbálkozott az írással.

„Egyre jobban belém jött, és bekerültem ebbe a csoportba 1999. márciusában, azóta mindig itt vagyok, és jönnek a versek egymás után mindenféle témában” - emelte ki Balázs Pálné Tőkés Mária, a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagja.

Az Ózdi Szép Szó kiadványainak címlapján minden alkalommal a szervezet egy-egy képviselőjét mutatják be. Az októberi szám első oldalán most Tamás Józsefné kapott helyet, aki a közösség egyik legidősebb tagja volt. A folyóirat mellett egy gyertyát is elhelyeztek, hogy így emlékezzenek a közelmúltban elhunyt társukra. Utolsó életévében írt verse a Kilencvenöt év címet kapta, amely bekerült a most megjelent alkotások közé.