Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2022. okt. 25.

Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC

Győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B hetedik fordulójában. A PLER-Budapest gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban a hétvégén.

Lendületes játékkal kezdte az NB I/B hetedik fordulóját az ÓAM-Ózdi KC. A hazaiak a PLER-Budapest gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az első gól a második percben született meg. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, egyikük sem tudott ellépni. A tizenhetedik percben megtört a jég, az ellenfélnek sikerült két gólos előnyt szereznie, azonban a mieink szinte azonnal egyenlítettek is. Ezt követően ismét egy-egy találat volt a különbség. Az Ózd összeszedte magát, pihenőre már 15:11-es állással mentek. Ezt az előnyt a második játékrészben is igyekeztek tartani, a harminchetedik percben már öt gól volt a különbség. A vendégek összjátékának köszönhetően elkezdték ledolgozni a hátrányt, az ötvenkettedik percben már csak egy találat választotta el őket az egyenlítéstől. A végét viszont a mieink bírták jobban. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – PLER-Budapest: 27 – 25.

„Egy két eladott labdából gyors gólt kaptunk, nem voltak meg a megállító faultok a visszarendeződésnél és visszajöttek kettő, háromra, onnantól meg ugye ki-ki meccs volt, ott lógott végig a levegőben. Szerencsére a végén maradt még egy ”T” betű, aztán úgy mint Kecskeméten, egy hasonló szituációból ahelyett, hogy eladtuk volna, lett belőle plusz kettő. Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok most a srácokra, mert egy nagyon jó csapatot és azt gondolom, hogy valószínűleg egy feljutó esélyes csapatot tudtunk megverni otthon” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Hozzátette, hogy ezzel a pontszámok tekintetében egy biztonságos zónába kerültek, de hamarosan jön a következő nehéz feladat, ugyanis szokatlan időpontban, hosszú utat kell majd megtenniük Szegedre, ahol meglepetést szeretnének okozni vendéglátóiknak. A PLER-Budapest gárdája ellen ez sikerült, a fővárosiak pont nélkül tértek haza. Vezetőedzőjük elmondta, hogy tudták, hogy nehéz mérkőzésre érkeztek.

„Először is gratulálok az Ózdnak, úgy gondolom, hogy ők jobban akarták a győzelmet. Végig vezetve meg is tudták csinálni. Én úgy gondolom, hogy a csapatnak a hozzáállásával van gond. Nagyon szélsőségesen játszunk, egyszer fent egyszer lent. Ezt kell egyenes vonallá kirakni és arra törekedni, hogy ez minél jobb teljesítmény legyen” - mondta Horváth Attila, a PLER-Budapest vezetőedzője.

A hétvégi győzelemnek köszönhetően az ózdiak a tabella hatodik helyéről várják a folytatást. Legközelebb Szegedre utaznak, ahol a lista ötödik helyén található Pick Szeged U21 gárdája fogadja majd őket. A hazai közönség pedig november 5-én láthatja az ÓAM-Ózdi KC-t, amikor a QHB-Egerrel csapnak össze a Marosi István Városi Sportcsarnokban.