Ünnepi műsorral emlékeztek meg október 23-a eseményeiről az Újváros Téri Általános Iskola diákjai
Oktatás
2022. okt. 21.

Ünnepi műsorral emlékeztek meg október 23-a eseményeiről az Újváros Téri Általános Iskola diákjai

Megemlékezést tartottak az Újváros Téri Általános Iskola tanulói az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az ünnepségen részt vettek az óvodások is.

egemlékezést tartottak az Újváros Téri Általános Iskola tanulói az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az intézmény aulájában foglalt helyet az ünneplő közönség. Az első sorban az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvoda nagycsoportos óvodásai ültek, akik nagy fegyelemmel nézték a műsort, ami a Himnusz meghallgatásával kezdődött.

„Október 23-a mindig a hetedikes tanulók, mindig a hetedik évfolyam feladata. Most egy gyönyörű műsort fogunk látni. Én már láttam részleteket belőle, de egyben még most fogom megnézni. De azt tudom, hogy az ünnep hangulatát, az érzelmeket, a mozgást, a színeket, mindent vissza fognak adni és bízom benne, hogy érthető lesz a gyermekek számára. Egy kicsit érzékenyítő is lesz, tehát biztos, hogy ami a múltban történt, meg fogják érteni és bízom benne, hogy nagyon-nagyon jó lesz” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepi hangulatnak megfelelően a műsort énekkel, versekkel és tánccal színesítették a hetedikes tanulók, akik nagyon sokat készültek a mai alkalomra. A színvonalas és profi előadást minden diák meghatott és néma csendben nézte végig.

A hazafiságra való nevelést nagyon fontosnak tartják az iskolában, hiszen a jelent csak úgy lehet megismerni és a jövőt tervezni, hogyha a múltunkat ismerjük. Erre most különösen nagyon nagy szükség van a tanulók részéről, hangsúlyozta Galkóné Szabó Mária intézményvezető. Az ünnepi műsor a Szózattal zárult.