Szakmai napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában
Oktatás
2022. okt. 19.

Szakmai napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában

Szakmai napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában. A cél, hogy innovatív módszerekkel ismertessék meg a szakembereket.

Helyi és Miskolc környékéről érkező szakemberek is helyet foglaltak azon az eseményen, melyet az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában tartottak meg. Évente több alkalommal szerveznek hasonló értekezletet, melynek célja a tapasztalatok átadása és cseréje.

„Az Ózdi Városi Óvodák székhelye, mint bázisintézményként is működünk. A mai napunk volt az első bázisintézményi program, amely keretében szerettük volna bemutatni egy „Jógyakorlatunkat” aminek az a célja, hogy az anyanyelvi fejlesztést támogassuk. Élménykék-Mesehét projekten vagyunk túl, illetve annak a napjában tartunk most is” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Mivel az intézmény óvodai-pedagógiai programjában kiemelt jelentőséget fordítanak az anyanyelvi nevelésnek, ennek apropóján kitaláltak egy olyan hagyományt, melynek címe: Mesehét. Az idei újdonsága a meseszövés, melynek lényege az, hogy korábban a nevelőkkel együtt alkottak bábokat a gyerekek. A három figura elindította a fiatalok fantáziáját és egy kitalált mesét fogalmaztak meg, amit az óvónő lejegyzetelt. Aztán ez útnak indult a bábokkal együtt egy következő csoportba, ahol tovább szőtték az eddig leírtakat. A foglalkozás végén az általuk megszőtt mesét lerajzolták a gyerekek. Az egy hét alatt elkészült történetet pedig könyv formájában elteszik a jövő óvodásainak. A résztvevő óvodapedagógusoknak nagyon tetszett a Mesehét programja.

„Ez a meseszövés ez nagyon tetszett nekem, és valamilyen szinten mi is játszadoztunk már ezzel a gondolattal, de mesekönyv formájában még nem teljesedtünk ki. Szerintem ez a meseszövést, mesekönyv készítést biztos, hogy be fogjuk a mindennapokba lopni” - mondta Galgóczi Beáta, az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.  

Galgóczi Beáta elmondta, mindig nagyon örülnek a szakmai napoknak, mert így rálátnak a többi óvodapedagógus munkájára. Hogyan készülnek, mit csempésznek be a gyerekek mindennapjaiba. Ezzel mindenkinek segítenek, mert az ötleteket átviszik és ezáltal újabb élményeket tudnak saját óvodájukban a kicsik hétköznapjaikba csempészni.