A Lehel vezér út egy szakasza is megújult
Város
2022. okt. 18.

A Lehel vezér út egy szakasza is megújult

A Lehel vezér út egy szakasza is új burkolatot kapott ma. Az utat kétszázharminckilenc méter hosszban, valamint 6,2 méter szélességben aszfaltozták.

Százhatvan tonna. Ennyi aszfaltot terítettek el ma a Lehel vezér út kétszázharminckilenc méteres szakaszán. A rekonstrukciónak köszönhetően az út 6,2 méter szélességben kapott új burkolatot. A Bolyki főúttól a 14-es házszámig terjedő részen 16 aknát is ki kellett emelniük a dolgozóknak, valamint szakaszosan aszfaltmarást is végeztek.

„A Lehel vezér út bevezető szakaszának aszfaltozása zajlik, egy nagyon fontos útszakasz, hiszen innen nyílik az Árpád vezér út, innen nyílik a Bibó István út, Szent István út. Nagyon sok helyet tudnak innen megközelíteni a lakók, és már nagyon rossz állapotban volt ez az útszakasz. Nagyon örülök neki, hogy az általam kilobbizott kormányzati támogatás lehetőséget ad ennek a szakasznak aszfaltozására is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Nagy segítség volt az autótulajdonosok részéről, hogy a korábbi felhívásoknak eleget téve szabadon hagyták az útszakaszt, így biztosítva a zavartalan munkavégzést. A város ezen részén is elég gödrös és kátyús volt már a terület, ami nehézséget okozott a gépjárművel közlekedőknek. Az önkormányzati utak aszfaltozása összességében jól halad, a munka nagyobb részén már túl vannak a kivitelező cég munkatársai.

„Ebben a projektben ugye a képviselők jelölték ki azt, hogy melyik útszakasz igényel már aszfaltozást. Az én területemen lett volna még több minden is, de talán ez volt a legelhanyagoltabb. Ez volt a legjobban tönkretéve, illetve ezt a területet használják szerintem a legtöbben” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

A későbbi tervek között járdaaszfaltozások is szerepelnek. A Bolyki főút 15-ös számú épület háta mögötti szakasz, valamint a Lehel vezér út 6-os és 8-as számú épületek előtti részek is megújulhatnak november elején. Ezek mellett a Bulcsú úti kereszteződést is szeretnék leaszfaltoztatni. További felújítást is ütemeztek a hétre. Így holnap a belvárosban, a Szolgáltatóház környékén számíthatunk a kivitelező cég dolgozóira.