A Bibó István utcát újították ma fel
Város
2022. okt. 14.

A Bibó István utcát újították ma fel

A Bibó István utcában folytatódott ma az önkormányzati utak felújítása. A belső szakaszt hét elején, a külső részt ma aszfaltozták a szakemberek.

Elkészült a Bibó István utca lakóútja, valamint a parkolók is megújultak hét elején. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai már fel is festették a sávokat a területre. A mintegy kétszázhúsz méteres részre a kivitelező cég munkatársai százhetvennyolc tonna aszfaltot terítettek szét. Ma reggel a külső szakaszra vonultak fel a munkagépek. Itt is közel kétszáz méter út állapotát kellett rendezniük hat és fél méter szélességben. Nagy igény volt a felújításra és további tervek is vannak.

„Én abban bízom, hiszen egy másik pályázatot is nyújtottunk be, hogy az is sikeres lesz, ennek köszönhetően az Újváros tér, úgynevezett Bolyki főúttal párhuzamos szakaszán, ahol igencsak eljárt már az idő, és nagyon sokan használják, erős igénybevételnek van kitéve, szintén új aszfaltréteget fog tudni kapni. Ami még a mostani beruházáshoz kapcsolódik, hogy a Kézenfogva Gondozóház mellett az úgynevezett szervizúton is egy új aszfaltozott útfelület került kialakításra” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatok menetét. Jövő héten is folytatódik a felújítás, hétfőn a Bolyki főúttól a Lehel vezér út 14-es házszámig készítik elő a terepet, kedden pedig ugyanitt aszfaltoznak, valamint a belvárosban is számíthatunk a kivitelező cég dolgozóira. Az érintett területeken nem árt fokozott figyelemmel közlekedni.

„Előreláthatólag szerdán és csütörtökön a Szolgáltató ház mögötti parkolót fogják felújítani. Szerdán kiemelni az aknákat, csütörtökön aszfaltozni, valamint a Centrum Áruház és a Szolgáltató ház közötti egyirányú útszakaszt. Arra kérnénk mindenkit, hogy álljanak ki legyenek szívesek az autóikkal, mert ma is itt volt egy úriember, akit a rendészet segítségével sikerült felderítenünk. Nagyon komolyan akadályozzák a munkát, ha ott maradnak” - hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Ezért azt kérik a lakosságtól, hogy hagyják szabadon a parkolókat erre az időszakra, hogy a dolgozók mielőbb végezhessenek a munkálatokkal. A beruházás jól halad, hamarosan lezárul a projekt.