Hangszert a kézbe címmel interaktív kiállítás nyílt a Digitális Erőműben
Oktatás
2022. okt. 12.

Hangszert a kézbe címmel interaktív kiállítás nyílt a Digitális Erőműben

Ózdra érkezett a Hangszert a kézbe elnevezésű programsorozat, melynek a Digitális Erőmű adott otthont. A háromnapos rendezvény ingyenesen látogatható.

Benkő Zsolt zenész gitárjátékával indult a Hangszert a kézbe elnevezésű rendezvény ünnepélyes megnyitója a Digitális Erőmű nagycsarnokában. Az eseménysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló program támogatásával a Hangszeresek Országos Szövetsége valósítja meg. Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyitotta meg a háromnapos zenei ismeretterjesztő programmal egybekötött hangszerkiállítást.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen Ózd egy olyan fontos helyszín, ahol a gyermekek ugyanazt elvárják, mint más városban élő gyermektársaik. Számomra pedig különösen fontos, mint egykori zeneiskolásnak, hogy a gyermekek megismerkedjenek azzal a csodás világgal, amit zenének nevezünk. Dés Lászlónak van egy gyönyörű dala a zenéről, a zene az kell, mert körülölel. Én is azt mondom, hogy mindennapi életükben szükség van a zenére, a hangszerre hiszen békét teremt a lelkekben, harmóniát a körülöttünk lévő világban, és azt a feszültséget is talán tudja oltani, ami az emberekben talán okkal vagy ok nélkül, de manapság egy kicsit magas szinten van” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.   

Lovas Lajos a Fórum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezetője szólt a zene szeretetének fontosságáról. Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője és Andrásik Remo a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára foglalta össze a rendezvény fontosságát. A zenei játszótéren hét szekció található, ahol basszusgitárral, ütősökkel, billentyűsökkel, az elektronikai zenével, világ- és népzenével, a hangtechnikával és aki szeretne, a gitárral ismerkedhetett meg.

„Én gitáron játszom, és nagyon megörültem, mikor hallottam, hogy eljövünk a Digitális Erőműbe. Kipróbáltam az itteni gitárokat is, behangoltuk, és nagyon jó volt” - mondta Réz Gábor, tanuló.

A Hangszert a kézbe elnevezésű könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat, az ország egyik legnagyobb zenei programja, amely eddig több mint százezer látogatóhoz jutott el. A Digitális Erőműben péntekig várnak minden érdeklődőt.