Jól haladnak a területszépítő munkálatok az Árpád vezér úton
Város
2022. okt. 5.

Jól haladnak a területszépítő munkálatok az Árpád vezér úton

Jól haladnak a munkálatok az Árpád vezér úton. A térkövezés elkészült és kiépítették a magaságyásokat is, amelyekbe hamarosan virágot ültetnek.

Szeptemberben kezdődtek el a munkálatok az Árpád vezér úton. A területen tönkrement az útburkolat és a járda a mindennapos használattól, valamint a gyakori teherautó forgalomtól. A régi támfal pedig nagyon rossz állapotban volt, ami veszélyeztette az arra járókat. A feladatokkal jól haladtak, a héten már a magas ágyások kialakításával foglalkoztak a megbízott vállalkozó szakemberei. A kivitelezés a célegyeneséhez érkezett a napokban.

„Azt lehet tudni, hogy itt egy régi aszfaltburkolat volt, ami már nagyon meg volt rongálódva, meg volt süllyedve több helyen is. Ezt kicseréltük egy teljesen új térkőburkolatra, ami körülbelül 246 négyzetmétert tesz ki, plusz a lépcsőket. Két lépcsőt újítottunk meg és beépítettünk három virágágyást, ami majd valószínűsíthetőleg az összképet javítja” - mondta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet-Pro Kft. projektmenedzsere.

Ma délben az illetékesek megtekintették az eddig elvégzett munkát. Már csupán az utolsó simítások vannak hátra. Hamarosan beseprik finom homokkal a térkövet. Elszállítják a szemetet és törmeléket, valamint a rézsű kiépítése van hátra. A járda szélén egy sövény elválasztót szeretnének kialakítani, a magaságyásokba pedig virágokat ültetnek majd az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói.

„Jók ezek az egyeztetések a munkafolyamatok közepette is, mert feltárhatjuk azokat a hibákat, illetve a munka folyamán nem teljesített dolgokat, amit még most a vállalkozó eltud végezni és neki sem lesz teher az, hogy később vissza kell majd jönni” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

Így derült ki, hogy a lépcsőnél szegélyköveket is el kell helyezni, amely megakadályozza, hogy a kövek oldalra ki tudjanak mozdulni. Angyal Béla tavalyi képviselői keretének egy részét, míg az ideinek teljes egészét a munkálatokra fordította, valamint egyéb forrásokat is ki tudott használni. Tavasszal telefonos hálózatépítés miatt felbontották a tér közel felét. A helyreállítást pedig aszfalttal szerették volna elvégezni, ám közbenjárására a telekommunikációs cég megváltoztatta döntését, végül a térburkoló elemek egy részét ők biztosították a vállalkozó részére.