Újabb lépést tettek a levegő tisztaságáért – Fákat ültettek a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai
Oktatás
2022. okt. 6.

Újabb lépést tettek a levegő tisztaságáért – Fákat ültettek a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai

Huszonöt csemetét ültettek el a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai. A cserjéket a terület képviselője ajánlotta fel az intézménynek.

Csoportosan vonult ki a Bolyky Tamás Általános Iskola 8/b osztálya az intézmény előtti füves területre. A fiataloknál cserepes növények, ásók, gereblyék és vödrök voltak. Ezt követően el is kezdődött a munka. A szorgos kezek hamar elkészítették a gödröket, és néhány jó tanács is akadt a feladat megfelelő kivitelezéséhez. A huszonöt darab csemetét Kellóné Mezőtúri Márta területi képviselő ajánlotta fel. Számra fontos a környezetszépítés.

„Több alkalommal ültettünk már ide a Bolyky iskola elé, és sajnos kiszáradtak, ellopták és nem maradt meg nagyon sok. Ezért úgy gondoltam, hogy most ősszel pótolom ezeket. Mivel a Bolyky iskola az ökoiskola, ezért igazgató-helyettes úr nagy segítségemre volt ebben. Mint látható a 8/b osztályos tanulók is nagy örömmel vettek részt a faültetésben” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A szabadtéri program kicsit kiszakította a megszokott tanórák rendjéből a diákokat. Mindannyian örömmel vették ki részüket a munkából, hiszen környezetvédelmi szempontból is fontos minél több zöld övezetet kialakítani.

„Biológia óránk lett volna éppen, örültünk a lehetőségnek, hiszen ökoiskola vagyunk. A fiúk vállalták az oroszlánrészét a feladatnak, a lányok pedig az öntözésben segítettek” - mondta Szekeres Nóra, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Nagyon fontosnak tartjuk, nemcsak az iskola udvarát, hanem annak közvetlen környezetének is a szépítését. A nyolcadikos tanulók nagy lelkesedéssel vettek részt ezen a programon, picit jobban megismerték ennek a folyamatnak a szépségét” - emelte ki Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolai koordinátora.

Hamar elfoglalták végleges helyüket a bokrok. Amíg a nagyok az iskola előtt, addig a kicsik az épület mögött serénykedtek. Ugyanis az intézményben már hagyomány, hogy az első osztályosok is fákat ültetnek. A gyerekek lelkesen segédkeztek a folyamatban, közösen helyezték a földbe a növényeket. Idén néggyel is gyarapították az állományt, így jelképezve összetartozásukat. A közös programnak szemléletformáló szerepe van, hiszen számukra óriási élmény, hogy együtt hozhatnak létre valami maradandót. Ahogyan a csemeték gyökeret vernek, cseperednek, úgy nőnek a fiatalok is velük. Fejlődésüket pedig ők is figyelemmel kísérhetik és a gondozásukból is kivehetik részüket.