Az Iparvasút utca kapott ma aszfaltborítást
Város
2022. okt. 4.

Az Iparvasút utca kapott ma aszfaltborítást

Az Iparvasút utcában folytatódott ma az önkormányzati utak felújítása. A kétszázhatvan méter hosszú, valamint hat és fél méteres területre százhatvanöt tonna aszfalt érkezett.

A hét első felében az Iparvasút utcában tevékenykedtek a szakemberek. Ez a terület is gödrökkel és kátyúkkal tarkított volt, amely nem kedvezett a gépjárművel közlekedőknek. Huszonöt darab aknát emeltek ki, emellett néhány helyen marniuk is kellett.

Ma reggel emulzióval, vagyis tapadást elősegítő anyaggal szórták be az előkészített területet. Ám nem a teljes részt, ugyanis a jövőt érintően nagyobb terveket is szeretnének megvalósítani. Ehhez azonban pályázati forrásra lesz szükség. Most mintegy kétszázhatvan méter kap új burkolatot hat és fél méter szélességben egészen a Volny József úttól az italdiszkontig terjedő szakaszon.

„Ez egy nagyon fontos első szakaszos aszfaltozás, hiszen szeretnénk egy újabb párhuzamos úttal a Városközpont átszelését megkönnyíteni az erre járóknak. Azonban még egy mögöttem látható épület akadályozza az út ívének befejezését. Ezért ha arra lesz forrása az önkormányzatnak, hogy ezt az épületet elbontsa, akkor tudjuk az utolsó szakaszát az útnak megépíteni, amely az Interspar felé lévő úttal összeköti majd a rendőrség mögötti Iparvasút utat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.
 
A rekonstrukcióra kormányzati támogatásból nyílt lehetősége az önkormányzatnak. 300 millió Ft-ot szántak az utak állapotának javítására. A beruházás a képviselők és a szakértők javaslatai szerint készült felmérés alapján indult el. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízottjai folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatok menetét. A kivitelező cég dolgozói pedig jól haladnak a feladatokkal.

„Az emulziózás, sepregetés megtörtént. Ma 1690 négyzetméteren 165 tonna aszfaltot fogunk bedolgozni erre a szakaszra két részben. Mivel a pálya szélességét nem éri be a gépünk, ezért két részben fogjuk leaszfaltozni” - nyilatkozta Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

Itt is öt centiméter vastagságú aszfaltborítást kapott a felület. Tegnap még kimaradt egy rövid szakasz a Bolyki temető mellett, amelyet holnap reggel fejeznek be, ezt követően pedig a volt Ruhagyár melletti szervizutat is felújítják.