Előrehozott ünnepséget tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai
Kultúra
2022. szept. 28.

Előrehozott ünnepséget tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai

Az idősek világnapját ünnepelték a Szív Klub tagjai a Civil Házban. Vendégfellépők és a közösség tagjainak előadása színesítette az eseményt.

A Civil Ház színházterme adott otthont az Ózdi Szívbetegek Egyesülete idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségének. Szép számmal érkeztek vendégek, hiszen ez az esemény hagyománynak számít és nagyon kedvelik a tagok.

„Idősek világnapját ünnepeljük. Eredetileg október 4-én lett volna itt a Civil Házban. Sokan tudják, hogy október 1-től a Civil Ház bezár, így most egy kicsit gyorsított tempóban kellett ezt megrendezni, de azt szerettük volna, hogy szokáshoz híven a Civil Házban legyen, annál is inkább, hogy mi már jó pár éve színpadi rendezvénnyel kötjük össze, és ugye itt a színpad is adott. Ezért döntöttünk úgy, hogy még itt a Civil Házban ezt ma megtartjuk” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A színpadi műsor a hagyományokhoz híven mindig két részből áll, így volt ez tehát idén is. Az első részben meghívott vendégek léptek a színpadra. Elsőként az Újváros Téri Általános Iskola diákjainak énekes, verses produkcióját láthatták a megjelentek. A Gyöngyvirág Néptáncegyüttes fiataljai is eljöttek és táncukkal köszöntötték a szépkorúakat. Az Ózdi Városi Vegyeskar és az ÓMI Zenés Színház két tagjai is színpadra lépett, akik egy-egy rövid műsorral készültek az eseményre.

Az ünnepségre Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő is ellátogatott. Köszöntötte a megjelenteket. Beszéde során kiemelte az idős kor szépségét és a mögöttük álló időket. Elsorolta, hogy az idős szó hallatán számtalan dolog eszünkbe jut. A család, a szeretet, egy egész élet tapasztalata, a gondok, az öröm és a gyerekek.

„Azt hiszem, hogy minden idős ember megérdemli azt, hogy megemlékezzenek róla, foglalkozzanak vele, hiszen nagyon sok idős embernek messze vannak a gyermekei, vagy unokái, ha már felnőttek. Az ország másik végében vagy esetleg külföldön élnek már. Azt hiszem, hogy nekik is nagy öröm, hogy egy közösséghez tartoznak. Én külön szeretném megköszönni, hogy rendszeresen megszervezik ezt a találkozót, megemlékezést, mert látom, hogy akkor örömmel készülnek és jönnek el az idős emberek, hogy ők is egy kis szórakozáshoz jutnak ezáltal” - emelte ki Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A produkciók második részében a Szív Klub tagjainak előadása következett. Az összetartó közösség önfeledt, boldog délutánt töltött együtt. Az egyesület egy nagy család, amely tagjai örömmel gyűlnek össze, így remélik, hogy sok ilyen és ehhez hasonló alkalmuk lesz még a találkozásra.