Gondoskodás ajándékba – Célba ért az Acsay László tiszteletére rendezett jótékonysági bál bevétele a somsályi óvodában
Kultúra
2022. szept. 23.

Gondoskodás ajándékba – Célba ért az Acsay László tiszteletére rendezett jótékonysági bál bevétele a somsályi óvodában

Célba ért az Acsay László tiszteletére rendezett jótékonysági emlékbál bevétele, amelyből többek között függönyöket, fejlesztő eszközöket vásároltak a somsályi óvodába.

Félkörívben ültek a csoportszobában a somsályi óvodába járó gyerekek. A mai nap kicsit más volt mint a többi, ugyanis egy rövid műsorral készültek az apróságok egy szívükhöz közel álló személy tiszteletére. Acsay-Szűcs Gabriella látogatott el hozzájuk, aki most sem érkezett üres kézzel. Június 18-án rendeztek emlékbált az elhunyt Acsay László tiszteletére városunkban. A személyszállítással foglalkozó vállalkozó neve az évek során egybeforrt az intézménnyel. Felesége, Gabriella sokat gondolkodott, hogy férje halála után, hogyan nyújthatna segítő kezet az óvodásoknak, ekkor jött a jótékonysági rendezvény ötlete. Az érdeklődőknek köszönhetően kétszáznegyvenezer forint gyűlt össze az eseményen. Ma az ovisok egy rövid műsorral köszönték meg támogatójuk önzetlen szeretetét.

„Mi nagyon rég támogatjuk ezt az óvodát már, nagyon szeretjük a gyerekeket és akartam segíteni idén is mindenféleképpen, de most más lehetőség nagyon nem adódott, ezért kitaláltam, hogy legyen egy jótékonysági bál az ismerősök barátok, vállalkozók bevonásával és a bevételét adjuk az óvodának. Ez hála Istennek nagyon jól sikerült, és igen én ebből szeretnék hagyományt teremteni. Egyrészt minden évben felidéznénk a párom emlékét, másrészt pedig minden évben akkor egy nagyobb összeggel tudnám támogatni az óvodát” - mondta Acsay-Szűcs Gabriella.

A délelőtti programon egy rövid vers kíséretében két kislány nyújtotta át ajándékukat Gabriellának. Két szál fehér szegfűt és egy papírból kivágott szívecskékkel teli dobozt. Végül persze az ölelés sem hiányozhatott. Először a két apróság karolta át a hölgyet, majd mindannyian köréjük gyűltek, így is kifejezve hálájukat a kedvességért cserébe. Nélkülük korábban sem múlt el mikulás, karácsony, farsang, gyermeknap, ballagás vagy éppen évzáró.

„Nagyon meghatódtunk, amikor megtudtuk, hogy Gabika elkezdte szervezni ezt a bált Acsay László úrnak a születése napjára és az óvodánk támogatására. Mélyen a szívünkben vannak, hiszen hosszú évek óta támogatják az óvodánkat. Az óvoda épületével kapcsolatban mondhatom, hogy a pincétől a padlásig mindenhez hozzátettek, vagy segítettek. A gyerekeknek a hétköznapjaiban benne voltak, felszereléseket vásároltak, ünnepnapokon ajándékkal lepték meg a gyerekeket” - emelte ki Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Az óvoda vezetői kis mérlegelés után úgy gondolták, hogy az a legfontosabb, hogy a gyerekeket olyan környezet fogadja, ahol komfortosan érzik magukat. Új fényáteresztő függönyöket szereztek be, ma már minden helyiséget ezek öltöztetnek és a karnisokat is lecserélték. A fürdőszobában szépen sorakoznak a fogason a vidám színösszeállítású törölközők, ezeket a felszereléseket is most vásárolták, csak úgy mint a wc ülőkéket. Egyéb fejlesztő eszközöket is vettek és a játékparkot is bővítették. A csomagban egyen melegítők is megtalálhatók voltak, de ágyneműhuzat garnitúrákkal is gazdagodtak. Kívülről lefestették az épület falát, rendbe tették lábazatot és Micimackó Tigrise is helyet kapott az ablak mellett.