Hamarosan kezdődik a felújítás a Mogyorósvölgyi Óvodában
Város
2022. szept. 22.

Hamarosan kezdődik a felújítás a Mogyorósvölgyi Óvodában

Területbejárást tartottak a Mogyorósvölgyi Óvodánál. Az intézmény felújítására közel negyvenhat millió forintot nyert az önkormányzat.

Hamarosan jelentős átalakuláson megy majd keresztül a Mogyorósvölgyi Óvoda. Az intézményben már régóta szükségessé vált egy komolyabb felújítás, ami a külső állapotot illeti. Év elején Ózd Város Önkormányzata egy belügyminisztériumi pályázatra nyújtotta be a szükséges dokumentumokat, amelyet áprilisban sikeresen elbíráltak. Közel negyvenhétmillió forint a teljes összeg, amelyből nagyjából negyven a támogatás, és hétmillió az önkormányzat önereje.

„Szívemnek kedves a mögöttünk látható épület, mert ide jártam én is óvodába. Ezért nagyon örültem annak a lehetőségnek, amikor Magyarország Kormánya kiírt egy olyan pályázatot, amelyen önkormányzati épületek felújítására lehetett pályázni. Egyeztetést kezdeményeztem Ózd város polgármesterével, és miután benyújtásra került a pályázat, néhány hónapra rá jött is a döntés, hogy nyertünk ezen a forráson. Ebből az összegből most megújulhat a Mogyorósvölgyi Óvodának az épülete” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A bejárásra a kivitelező cég, a projekt, az óvoda és a terület képviselője is eljött, hogy egyeztessék a részleteket. Pénteken hivatalosan is átadják a munkaterületet a kivitelezőnek, a felújítást pedig a tervek szerint jövő héten kezdik el a szakemberek. Ennek során meg fog újulni az épület homlokzata, teljes hőszigetelést és tetőszigetelést kap, valamint több nyílászárót is kicserélnek. Ez egy jelentős energetikai beruházás, amelynek köszönhetően az üzemeltetési költség is kedvezőbb lesz.

„Elviekben az építkezést, ha minden jól megy, a jövő hét folyamán elkezdjük. Ez mind attól függ, hogy az anyagbeszállítás, illetve a speditőrök milyen ütemben tudják hozni a kellő anyagokat, mint a hőszigetelést, a tetőszigetelő anyagokat. Ha ezek megtörténtek, a nyílászárók cseréjét fogjuk majd elkezdeni” - nyilatkozta Danyi Zoltán, építésvezető.

A kivitelező cég munkatársai igyekeznek úgy megoldani minden munkafolyamatot, hogy az ne befolyásolja a gyerekek mindennapjait. A tervek szerint nem kell kiköltözniük az óvodásoknak, de ez nagyban függ az időjárástól, és hogy megérkeznek-e egyszerre a nyersanyagok.