Újra együtt
Kultúra
2021. aug. 24.

Újra együtt

Változatos programok várták az érdeklődőket augusztus 20-án az Ifjúsági Parkban. Az ünnepi kenyérszentelés mellett több helyi együttes és sztárfellépők is színesítették az események sorát.

Az Ifjúsági Parkban várták az ózdiakat augusztus 20-án. Idén ugyanis már személyes jelenlét mellett ünnepelhettük az államalapítást. Az események sora kora délután az Erica C. Dance School ózdi csoportjainak fellépésével indult, akik több koreográfiát is előadtak a szép számú közönségnek. Őket az ÓMI Zenés Színház tagjai követték, akik tovább emelték a nap hangulatát. Lipták Katalin és kislánya már nagyon várták, hogy újra a megszokott módon emlékezhessenek meg erről a napról.

„Biztos, hogy legelőször a vidámpark, de úgy látom, hogy élvezi a koncertet is” - nyilatkozta Lipták Katalin.

Talián Zsófia ilyenkor leginkább a kenyérszentelést várja, de az árusok kínálatát is szívesen megnézi. Ő családjával érkezett az Ifjúsági Parkba.

„Már vártam, hogy jöjjön a huszadika. Ilyenkor lejövünk a családdal, egy kicsit ünnepelünk. Felidézzük a régi emlékeket. Szent István királyt is” - emelte ki Talián Zsófia.

Csépányi Lilla is kilátogatott a rendezvényre. Ő már délelőtt is itt volt, hiszen  kislánya nagyon szeret körhintázni. Persze nem csak a kiegészítő programok, hanem a fellépők is vonzották őket.

„Az nagyon jó, hogy már kint lehetünk a szabadban. Szerintem mindenkinek. Nekem is, a gyerekeknek is, de nekem is nagyon jó” - fogalmazott Csépányi Lilla.

Az ÓMI Zenés Színház fellépése után már a zenekarok vették birtokba a színpadot. Így hamarosan a Nagyanyám Blues-a együttes lépett fel, akiket a trash metal ózdi képviselője, a Remorse követett. Este nyolctól pedig a The Carbonfools különleges hangzású számait élvezhette a közönség. A formáció a hazai fellépések mellett külföldön is számos alkalommal koncertezett már.

„Nagyon jó általában a közönségünk. Budapesten a legintenzívebb, hiszen odavalósi a zenekar. Budapesten szép kis telt házakat tudunk csinálni. Itt Ózdon, nem tudom. Szerintem sokan nem ismernek minket, úgyhogy itt a maximumot kell mutatni. Olyan helyeken kell a legjobbat kihozni, ahol nem ismernek, hogy akkor a következő alkalommal újra visszajöjjenek” - mondta Fóris-Ferenczi Gábor, a The Carbonfools énekese.

Az elsősorban angol nyelven éneklő zenekar nagy sikert aratott a közönség körében, a résztvevőket pedig többször is sikerült bevonniuk a közös éneklésbe. Az este ezt követően különleges zenével kísért látványos tűzijátékkal zárult. Az államalapítás ünnepén fellépőkről és a The Carbonfools zenekarral készített beszélgetésből az Ózdi Városi Televízió holnapi, Kaleidoszkóp című magazinjában láthatnak hosszabb összefoglalót.