Hazai győzelem – 6-2 arányban múlta felül a SalgÓzd Teke Klub a Péti MTE csapatát hétvégén.
Sport
2022. szept. 13.

Hazai győzelem – 6-2 arányban múlta felül a SalgÓzd Teke Klub a Péti MTE csapatát hétvégén.

6-2 arányban múlta felül a SalgÓzd Teke Klub a Péti MTE csapatát hétvégén.

A hazai pályán játszott mérkőzés kezdetében a vendég csapat bizonyult jobbnak, azonban a végére a SalgÓzdnak sikerült megnyerni az összecsapást. A következő fordulóban a Gyulai SE gárdájához utaznak Szegvárra.

Ismét hazai környezetben lépett pályára a SalgÓzd Teke Klub a férfi NB I. keleti csoportjában. Ez alkalommal a Péti MTE csapatát látták vendégül. A hazaiaknak a tavalyi szezon nehéznek bizonyult, sokáig a kiesés határán álltak, de végül két csapatot megelőzve bent maradtak a csoportjukban. Szegedről sikerült visszaigazolniuk egy játékost, Stréer Tamást, így már újra az ózdi gárdát erősíti. A mérkőzés elején 1-1 volt az állás, azonban mindvégig bíztak a győzelemben.

„Még nagyon az elején vagyunk. 1-1 az állás, pár fa hátrányunk van. Bízom benne, hogy középen si szerzünk egy pontot, a végén is és egy minimális különbséggel, 5-3 arányban megnyerjük a meccset. Nagyon örülnék neki.” - nyilatkozott Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub vezetője

A tervek szerint ebben az idényben még többet edzenek majd és bíznak benne, hogy a középmezőnyben foglalnak helyet a szezon végén. A Péti MTE gárdája tavaly az NB II.-ben pontegyenlőséggel a második helyen végzett, így bizonytalanná vált, hogy hol tudnak elindulni. Egy szövetségi lehetőség által megpályázták az NB I. keretét, így itt kezdték az idényt. A felkészülésüket ez azonban nem változtatta így nagy lendülettel indultak neki az évnek.

„Megpróbálunk minden meccset megnyerni, amit lehet. Nyilván lesznek buktatók, mert nem ismerjük a pályákat, a csapatokat sem. Otthon szeretnénk minden meccset megnyerni. Aztán ez úgy szokott lenni, hogy az elején elindulunk és a harmadik negyedik forduló után meglátjuk, hogy milyen célt tűzünk ki magunk elé. Az ötödik-hatodik helyet céloztuk meg, de ha nyilván előrébb sikerül végezni, akkor átértékelődik az egész.” - mondta Kiss Gábor, a Péti MTE csapatkapitány

Először Csanádi Bence és Stréer Tamás lépett pályára. Bence cserére kényszerült, így Horváth Attila lépett a helyére. Tamás azonban hozta a csapatpontot. Középen 1-1-es állásról Váradi Áron és Adamecz Gábor érkezett. Itt egy vereséggel és egy győzelemmel zártak a hazai játékosok. Az utolsó sorra Csanádi Csaba és Balázs Péter maradt. Mindketten 3-1 arányban nyerték saját párharcukat. Végeredmény: SalgÓzd – Péti MTE: 6-2. A következő fordulóban a Gyulai SE gárdájához utaznak Szegvárra.