A Csillagos 10-es és az 5 Cudar csapott össze a tekepályán
Sport
2023. nov. 8.

A Csillagos 10-es és az 5 Cudar csapott össze a tekepályán

Megkezdődött a VIII. Varga József Amatőr Tekebajnokság. A megmérettetés körmérkőzéses rendszerben zajlik oda-visszavágó alapján.

Családias hangulat fogadta azokat az érdeklődőket, akik ellátogattak a Varga József nevével fémjelzett amatőr tekebajnokságra. A 2023/24-es évi megmérettetés kezdődött el az Ózd Városi Stadion Tekepályáján tegnap délután, immár nyolcadik alkalommal. Vitális István már tizenhárom éve űzi a sportot. A jelenlegi csapata már az ötödik, melyben részt vesz. Az 5 Cudar fantázianévvel működő formáció hét tagot számlál.

„A most legutóbbi bajnokságban másodikak lettünk, előtte kétszer megnyertük. Idén ismét szeretnénk jól szerepelni. A mezőny egyébként egyre erősebb. Az évek alatt, amióta idejárok mondhatom, hogy abszolút színvonalas bajnokság alakult ki. Tehát a legtöbb amatőr társam bármelyik másodosztályú csapatban megállná a helyét. Nagyon jó hangulatú és nagyon színvonalas mérkőzéseket vívunk. Ráadásul, megjött az ősz, kint a ború bent az öröm, tehát ebben az időszakban ez egy hiánypótló dolog, mert amikor covid volt, akkor rettenetesen hiányzott mindenkinek, hogy az ilyen őszi és téli sötét estéken, nem tudtunk jönni tekézni és sportolni” - mondta Vitális István, az 5 Cudar játékosa.

A bajnokságon tizenegy csapat fog megküzdeni a jövőben, oda-visszavágó alapján. A Csillagfürt EGYMI két csapattal nevezett be. Az egyik a Félteke, a másik a Csillagos 10-es. Utóbbinak dr. Kozup Sándor a csapatkapitánya.

„Jelenleg most a Cudarok ellen fogunk versenyezni. Nagy izgalommal állunk a kollégákkal a verseny elé. Mi hatan vagyunk, ők négyen. Ebből is látszik, hogy profik ellen megyünk. De az a lényeg, hogy munka után a felesleges feszültségeinket jó hangulatú verseny tekintetében próbáljuk levezetni energia szinten úgy, hogy kigurítjuk magunkból a feszültséget, golyó által” - nyilatkozta dr. Kozup Sándor, a Csillagos 10-es csapatkapitánya.

A bajnokságnak nevet adó Varga József 1951-ben alapító tagja volt az Ózdi Férfi Teke Szakosztálynak, sőt aktívan részt vett az első tekecsarnok megépítésében. Versenyzőként több mint két évtizedet töltött a Nemzeti Bajnokság első osztályában, amelyről EB bronzérme és VB ezüstérem is tanúskodik. Aktív sporttevékenységét 1973-ban fejezete be, de 1977-től a női tekecsapat edzői feladatait elvállata, akik bejutottak a Szuperligába. Emlékét már közel tíz éve éltetik az amatőr sportolók.