Élménygazdag jótékonyság
Város
2021. aug. 23.

Élménygazdag jótékonyság

Autós találkozóval igyekeztek segítséget nyújtani egy beteg ózdi kisfiúnak. A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezték az Augusztusi Lexus Találkozót, amelyre most amerikai autókat is vártak.

Schulcz Bencénél születése után epilepsziát diagnosztizáltak. Végleges gyógyulásához műtéti beavatkozásra van szükség, amelynek költsége igen magas. Már többen a család segítségére siettek, most azonban az autókedvelők társasága is csatlakozott az ügyhöz. A II. Augusztusi Lexus találkozó szervezői a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkkal karöltve hozták létre a gyűjtést. Tóth Bálint, a találkozó szervezője úgy véli, amellett, hogy összegyűlnek, megcsodálják egymás autóját, tapasztalatokat cserélnek, amikor esélyük nyílik rá, segítenek másokon.

„Ha lehetőségünkben áll segíteni másoknak, akkor éljünk ezzel a lehetőséggel. Mivel megszerveztük másodjára is az autós találkozót, ezért úgy gondolom, hogy ez úgymond érvényt ad ismételten a mai rendezvényünknek” - mondta Tóth Bálint, szervező.

Több jelenlévő részt vett az NFÉ tárlatvezetésén is , amely összegének egy részét Schulcz Bence gyógyulására fordítják majd. A karitatív cél mellett természetesen a szórakozás is fontos eleme az összejövetelnek. A tavalyihoz hasonlóan Rafajlovic Marco is megjelent az autósok köreiben, akihez bárki odamehetett, hogy kérdéseire választ kapjon. Az előző évhez képest eltérés azonban, hogy idén nemcsak Lexusokat, hanem amerikai autókat is vártak, hogy növekedni tudjanak és nagyobb közösséggé válhassanak.

„Azonkívül, hogy kicsit összehozza ezt a társaságot, az ország minden feléről összegyűlnek itt az emberek. Azon túl, hogy szerintem csodálatos hegyi útvonalakon lehet ide eljutni, még az is fontos tényező, hogy meg tudjuk egymással vitatni azokat az információkat, amik alapján jobban értünk ezekhez az autókhoz, és sokkal jobban tudjuk őket tartani, és ezáltal a hazai Lexus és Toyota és most már az amerikai autók műszaki állapota folyamatosan csak növekedni, és jobbá tud válni ezzel” - emelte ki Rafajlovic Marco, szervező.

Sok érdeklődőt vonzott az esemény, akik a nap folyamán váltották egymást. Vegyesen érkeztek amerikai autók és Lexusok. Mármarosi Gábor például egy Dodge RAM-al érkezett. Ő az ismert közösségi médiaportál hirdetésén látta meg a programot, és úgy gondolta, csatlakozik a többi autókedvelőhöz. Sokaknak bemutatta a gépet, ami már több éve a birtokában van.
 
„Az autó az lassan hét éve van nálam, én építgetem, folyamatosan alakítom. Amikor Angliában éltünk akkor vettem, akkor még kék színű volt, utána kapta meg ezt a matt narancs festést és a Harley Davidson levonókat. TV-t, egyéb dolgokat szereltünk bele, az emelést kapta meg most idén, meg folyamatosan alakulni fog” - nyilatkozta Mármarosi Gábor.

A találkozó mindig jó alkalom, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek az egyes modellekkel kapcsolatban vagy éppen segítsenek olyan valakinek, aki autóvásárlás előtt áll. A szervezők úgy vélik, hogy évről évre egyre jobban kiépül a közösség és bíznak benne, hogy a következő alkalommal még többen látogatnak el hozzájuk.