Újabb szakaszokat készítettek elő aszfaltozásra a napokban
Város
2022. szept. 7.

Újabb szakaszokat készítettek elő aszfaltozásra a napokban

A Damjanich utat már előkészítették, a Gubonnain ma betonoztak a kivitelező cég munkatársai. A hét második felében már az aszfaltozásé lesz a főszerep.

Kertész István 17 éve lakik a Damjanich úton, azt mondja nagy örömükre szolgál, hogy végre ezt is leaszfaltozzák, hiszen aki 37 éve él itt, már az is azt várta, hogy megújuljon az útszakasz. István a Szenna Fejlesztéséért Alapítvány tagjaként fontosnak érzi a társadalmi szerepvállalást. Célja, hogy egy élhető környezetet hozzanak létre, amely a településrészre vonzza az új lakókat. A megfelelő utcakép kialakítása is lényeges számára, tervei szerint rózsákat és tujákat szeretne ültetni a patakpartra.

„Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy egy kicsit én is benne vagyok abban, hogy ebben az utcában is lesz megfelelő lehetőség most már az aszfalt segítségével közlekedni, hiszen az év elején aláírást gyűjtöttem azért, hogy ez megvalósuljon. Az összes házat körbejártam itt az utcában. Ezen az aláírásgyűjtő íven nemcsak az út szerepelt, hanem az út mellett a járda és az árok rendbetételét is kértük az önkormányzattól. Ígéretet kaptunk arra is, hogy a következő évben erre is sor kerül. Várjuk, hogy kész legyen most már” - mondta Kertész István.

Az itt élők mindennapjait megkönnyíti a felújítás, az íveket a 153-tól a 197-es házszámig minden lakó maradéktalanul ellátta kézjegyével, több mint száz aláírás gyűlt össze. Jelenleg az úgynevezett CKT réteg készült el az adott szakaszon. Ez négyszázhuszonhárom métert érint három méter szélességben, a napokban húzzák rá az öt centiméteres aszfaltréteget.

Az aknafedelek kiemeléséhez készülnek a kivitelező cég dolgozói a Gubonnai úton. Hódoscsépányon ez a következő aszfaltozásra váró rész. Ma megérkezett a beton ide is. Igaz nem Kazincbarcikáról, hanem Miskolcról. Ez kicsit kitolja a munkavégzés időtartamát.

„A Damjanich úton tegnap megtörtént a CKT-zás, 1238 négyzetméteren 120 köbméter CKT-t dolgoztunk be. Most átjöttünk a Gubonnai útra, ez 1538 négyzetméter, ide 150 köbméter CKT-t fogunk elteríteni. Holnap pedig a Damjanich utcát fogjuk leaszfaltozni, körülbelül olyan 150 tonna aszfaltot fogunk elteríteni. A Gubonnai útra várhatóan pénteken kerül sor, ide 180 tonna AC 11-est fogunk felteríteni” - nyilatkozta Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

A Gubonnai út két szakaszán dolgoznak a szakemberek. A 13-18-as házszámig, valamint a 34-47-esig terjedő részeken. Itt négyszázharminc méter hosszban, valamint három és fél méter szélességben állítják helyre az utat.