Közel 75 százalékos a beruházás állapota
Város
2022. szept. 2.

Közel 75 százalékos a beruházás állapota

Ütemterv szerint halad a Katona József Úti Bölcsőde felújítása, illetve az új épületszárny elkészítése. A munkálatok közel 75 százalékos állapotnál tartanak.

Folyamatos a munka a Katona József Úti Bölcsőde területén. A projekt felelősei, valamint az intézmény vezetői egy újabb egyeztetésen vettek részt. A heti rendszerességgel megtartott bejárás során átbeszélik a jelenlegi helyzetet. Mostanra például már felkerült a napelemek egy része a régi épületek tetejére. Az új szárny esetében is előrelépés tapasztalható, a falak ugyanis már állnak. Közel 75 százalékos a jelenlegi állapot, amely sok feladat elkészültét tükrözi.

„Külső szigetelés elkészült, a fűtésrendszer cseréje elkészült, a vízrendszer cseréje most van folyamatban, de annak kevés százaléka van hátra, már csak a régi rákötéseket kell megcsinálnunk. Az új épületnél mint látszik mellettünk is már a falazási rész halad. Most várjuk a födémet hozzá, ha megérkezik, akkor természetesen zsaluzás után, ha megvan a koszorú, akkor a födémrendszer felkerül, onnantól kezdve már csak a tető van hátra, illetve a belső-külső munkálatok ezen is” - mondta Danyi Zoltán, építésvezető.

A felújításnál még a festés és a nyílászárók cseréjének befejezése van hátra. Az új épületszárny esetében azonban számos feladat vár még a szakemberekre. A beruházás az ütemterv szerint zajlik, azonban idő közben a nevelési év is elkezdődött. Ennek értelmében az egyébként oda járó gyermekeket ismét el kellett helyezni addig, amíg a fejlesztés be nem fejeződik.

„A Katona József Úti Bölcsőde felújítása jelenleg is zajlik. A tervek szerint az átadás az december 31-én fog megvalósulni, addigra lezárul a felújítás. Tehát a 2022/2023-as nevelési évet azt úgy kezdjük, ahogy befejeztük az előzőt. Tehát a Katona József Úti Bölcsőde négy helyszínen van a városban szétszórva, és ez a nevelési év is ebben a formában indul. Három csoport óvodákba kerül befogadásra, egy pedig az Újváros Téri Bölcsődében. Folyamatosan zajlik a beszoktatás, folyamatos az új felvételeztetés is a városlistán szereplő gyerekek köréből” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

Ez a szétosztás egyébként összesen hatvanöt gyermeket érint. Az ő elhelyezésükben az Újváros Téri Bölcsőde mellett a Csépányi, a Nemzetőr Úti és a Tétény Vezér Úti Óvoda közreműködik. Az intézmény teljes átadásáig tehát ezeken a helyeken vendégeskednek a kicsik.