Ma a Fráter György utcát aszfaltozták – jól halad az önkormányzati utak felújítása
Város
2022. szept. 1.

Ma a Fráter György utcát aszfaltozták – jól halad az önkormányzati utak felújítása

A Fráter György utca helyreállításával folytatódott az önkormányzati utak felújítása. A háromszázharminc méter hosszú szakaszra 135 tonna aszfalt érkezett.

A Fráter György utcába mintegy 135 tonna aszfalt érkezik Múcsonyból. Folyamatban van az útburkolat helyreállítása. Ezzel a látvánnyal mostanában városszerte találkozhatnak a helyiek, ugyanis nagy erőkkel zajlik az önkormányzati utak felújítása. Ez az út az egyik legelhanyagoltabb része Szennának. Csák Árpád területi képviselő arról számolt be, hogy a lakosság számára kiemelten fontos a padka állapota is, ugyanis ha az nem megfelelően van kialakítva és tömörítve, lejtős utca révén a víz elviheti. De abban bíznak, hogy ez nem fog megtörténni. Ez a mintegy háromszázharminc méteres szakasz utoljára a nyolcvanas évek elején kapott aszfaltot. Az idők során pedig nagyon leromlott az állapota, óriási kátyúk, gödrök voltak mindenhol, amely kárt okozott a gépjárművekben is.

„Ha két autó találkozott és félrehúzódtak, a gumikat ki tudta vágni a kő. Ez a probléma most megszűnik. Sajnos az eldolgozott több száz tonna aszfalt, az még kevés lesz, mert a padkát is tisztességesen meg kell csinálni. Jelenleg csak az aszfaltozás történik, a padkázást azt egy külön folyamatban néhány napon belül meg fogják csinálni” - mondta Csák Árpád, területi képviselő.

Hét elején a Damjanich út 153-197-ig terjedő szakaszát is előkészítették, de természetesen a főúton is van még mit tenni. Városunk polgármestere elmondta, hogy igyekeznek minden út állapotát rendezni, hiszen ez a kitűzött cél, azonban a pályázatban foglaltaknak meg kell felelni. Jelenleg is várnak egy elbírálásra.

„Szennán nagyon sok utca van rossz állapotban, kezdve a főutcájával a Damjanich úttal, amely egy TOP pluszos pályázat keretében várja az elbírálást, így az is megújulhat a jövőben. Most viszont a Fráter György úton vagyunk, amely az önkormányzat saját támogatásából valósul meg, amit az államtól kaptunk az év elején. Ennek a projektnek köszönhetően harminckét utca felújítása valósul meg a városban, és jelenleg ezen a szakaszon tartunk, ahol a lakók élvezhetik nemsokára a teljesen friss és jó minőségű aszfaltot” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A Fráter György utcát három és fél méter szélességében hozzák helyre a szakemberek. Néhány aknát is kiemeltek a területen. A kivitelező cég munkatársai a tervek szerint haladnak a feladatokkal, így a következő napokban is folytatódik az aszfaltozás a város egyéb pontjain.