Huszonkétezer látogató – Jó évet zárt az Ózd Városi Strandfürdő
Város
2022. aug. 31.

Huszonkétezer látogató – Jó évet zárt az Ózd Városi Strandfürdő

Huszonkétezren látogattak ki idén nyáron az Ózd Városi Strandfürdőbe. A létesítmény ma azonban bezárta kapuit a vendégek előtt. Jövő héten megkezdik a terület téliesítését.

Az Ózd Városi Strandfürdő június elsején idén is megnyitotta kapuit. A három hónap alatt sokan élvezték a vizet és napsütést szabadidejükben. Ebben az időszakban több mint huszonkétezren látogattak ki a területre. A lakosság többnyire betartotta a szabályokat, így rendzavarás nélkül zárták az idényt. Sok fiatal vett részt különböző táborokban a létesítményben, azonban a mai, azaz az utolsó nap már gyermekzsivaj nélkül telt.

„A 2022. évi nyári szezon a strandon kimagaslóan jól sikerült. A vendégbelépők száma jóval meghaladta a tavalyit. Ez köszönhető a négy hőségriasztásnak is, és száraz és meleg idő volt. Ez vonzotta a vendégeket. Örülünk, hogy jól sikerült a szezon. Szerencsére nagy műszaki problémánk nem volt. Rendőrségi eset nem történt. Kívánom, hogy mindig ilyen szezonunk legyen a jövőben is” - emelte ki Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Jövő héten kezdik a terület téliesítését. Elpakolják az eddig mindennap használt eszközöket, és meg is tisztítják őket. Szeptember végétől kezdve csak portaszolgálat és felügyelet lesz az állagmegóvás érdekében.

Ma az esti úszásra nem volt lehetőség, így már fél hétkor leengedték a medencék vizét. Az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai jövő héten pedig elkezdik a gépházban is a munkálatokat annak érdekében, hogy a téli időjárás kevésbé viselje meg a rendszert.

Az úszási lehetőség azonban továbbra is fennáll a lakosság részére. Holnap reggel kilenckor megnyitja kapuit az uszoda. Így a kikapcsolódási és sportolási lehetőség továbbra is adott lesz. Azonban a létesítmény életében több változás is bekövetkezik majd.